Vi funderar på att bygga med Hjältevadshus, men har läst ganska mycket negativt.
Ni som har byggt, hur har det fungerat för er? Blev det som ni förväntade er? Bra dåligt?!

Gjorde ni tillval? Inredd övervåning? Vad hamnade prislappen på?

Vi ska prata med Hjältevadshus nästa vecka men det är aldrig fel o få lite tips mm innan. :)
 
Vi har byggt ett Björken från HjHus. Vi är jättenöjda med huset! Detta givetvis i relation till priset. Ett fåtal detaljer kunde varit bättre. Vi bedömmer kvaliteten som gedigen på såväl huskonstruktion som inredning av olika slag. En stort plus jmf med andra volymhustillverkare är flexibiliteten när det gäller möjliga planlösningar. Stort plus för detta!

Det enda som vi egentligen är missnöjda med är grundentrenören som HjHus rekommenderade/hänvisade till. Här skulle HjHus säljorganisation lägga lite mer omsorg på att rekommendera sjyssta firmor.
När det gäller grunden för övrigt: Volymhus som HjHus kräver krypgrund vilket har sina svagheter. Numera använder/leverar HjHus liksom andra volymhustillverkare bättre krypgrunder (varmgrunder med avfuktare).

Ett stort plus också för vår säljare - lämnade oss aldrig i sticket, fixade och trixade.
Säljarens roll är ju ofta ganska viktig. Planerar ni att bygga på en ställe med en "mindre bra" säljare så drar det ner helhetsintrycket ordentligt. Men det är väl knappast bara HjHus som kan drabbas (är drabbat?) av dåliga säljare.

Vi gjorde en hel del tillval - har för mig att det landade på ca 200.000. Slutsumman för "bara" huset landade på ca 1.350.000 har jag för mig. Totalt har det hittils gått åt 1.9 milj (bl.a. håller vi på att inreda ovanvåning (kan rekommenderas om ni inte direkt behöver utrymmet alt. inte vill jobba) och bygga garage) Det var med förra årets prislista.

Sammanfattningsvis kan vi alltså varmt rekommendera HjHus. Å andra sidan har vi bara byggt ett hus med en hustillverkare. Med tanke på hur många husfirmor det finns idag så finns det säkert de som är bättre. Men vi är ändå glada....
 
Vi har byggt ett Mogården och är också jättenöjda med vårt hus! Visst, det var lite smågrejer som strulade. Men i det stora hela funkade det bra.
Vår grävare (som vi anlitade själva efter privata rekommendationer) var hur bra som helst! Gammal i gemet, och grävde efter eget ögonmått! Efter husbygget var klart, ringde vår säljare och frågade om han kunde få numret till grävaren... ;D

Säger som Askur: Alla kontakter runt husbygget avgör hur man upplever helheten. En bra säljare, grävare etc är guld värt!

Det är ju som sagt krypgrund på H-vadshus. Huruvida det är för- eller nackdel kan diskuteras i all oändlighet...

En fördel (som med andra volymhus) är att man inte behöver ha byggkreditivet lika länge, vilket gör man slipper ligga ute med en hel del ränta.

Lycka till! :)

 
Askur: Era 1,9 milj för Björken är det inkl tomten, va mm?
 
Yäss, 1,9 är inkl rubbet (so far..). Som sagt - hade vi kunnat ha huset som Mobile Home så hade de kostat ca 1,35
 
askur skrev:
(bl.a. håller vi på att inreda ovanvåning (kan rekommenderas om ni inte direkt behöver utrymmet alt. inte vill jobba) och bygga garage)
Lite tvetydigt... har ni köpt byggsatsen eller bygger ni helt själva?

Är garaget medräknat i 1,9 milj?

Bygger Staffansgården, det är ju lite större, annars ganska lika Björken och det blev ganska mycket mer än 1,9 :(
 
Ovanvåning och garage bygger vi i helt egen regi. Alltså ingen byggsats. Därför blir det något billigare.
Sen är ju slutnotan också mycket beroende av hur stora övriga kostnader är (avgifter etc)
 
Håller tummarna för att bygglovet går igenom på tisdag!!
Vi har valt ett Mogåreden hus från Hjäletvadshus.
Vi har varit nöjda hitills, säljaren är bra vilket är viktigt.
Priset för vårat hus är 1 260´ med tillval. Vi har bla valt till balkong, c damsugare, annat kök, ändrat fönster, tagit bort lister, kamin osv...
Vi har valt att själva inreda övervåningen.
Total priset landar dock på 2,7 milj men det är pga av att tomten var dyr (väldit bra läge).

Husets lev är beräknat till v 48 och jag hoppas vara lika nöjd då.
Mina föräldrar bor i ett Hjältevadshus från 89 och dom är nöjda : )

Ulle
 
Vi har bott i vårt Björken i 2 år nu och är fortfarande väldigt nöjda. Vi gjorde en del tillval, bl a i kök, braskamin, centraldammsugare, kakel/klinker, annan altandörr och garage med carport. Vi valde att inreda övervåningen själva men beställde isolerad vind och köpte materialpaketet som fanns upplyft på plats vilket underlättade byggandet. Rekommenderar också att ni inreder övervåningen själva om ni har möjlighet eftersom man sparar en hel del pengar på detta. Priset för huset med tillval landade på 1,4 för 2 år sedan har jag för mig (utan grund och tomt).

Fördelen med volymhus är att husen byggs inomhus i torr miljö och när det är dags för montage så är taket på plats första dagen och ytterväggarna är målade. Att man slipper byggkreditiv och betalar huset 5 dagar efter att huset är färdigställt är ju inte heller någon nackdel direkt.

Lycka till med ert kommande husbygge!
 
Hej!

Vårt Björken kom förra veckan och hittintills är vi nöjda med bygget. Byggarna är vana och snabba.

Vi valde att själva inreda övervåningen men valde isolerings- och materialpaketet. Vi har gjort tillval som klinker i hall och vid kamin, en hel del i köket, fördjupad balkong, tak över groventré, extra altandörr och förlängt dubbelgarage ;D. Vi valde även till ett takfönster. Vi har ingen standardplanlösning utan hittade en annan som efter några justeringar blev kanon (enligt oss iaf ::)). Priset för huset blev 1,6 mille!

Det enda vi har att anmärka på är att säljaren verkade lägga av helt efter leveransavropet. Ändringar blev inte gjorda och då gjorde vi misstaget att skriva på den slutgiltiga planlösningen med kommentarer bredvid om att ändringarna skulle göras. Det resulterade i att en dörröppning får flyttas i efterhand dvs när huset kommit på grund >:(.
 
Att man slipper byggkreditiv och betalar huset 5 dagar efter att huset är färdigställt är ju inte heller någon nackdel direkt.

Det är sant att det är positivt med volymhus när det gäller byggkreditivet.
Men att säga att man "slipper" byggkreditiv är att ta i. Även om leveransen vs. betalning av hus bara är ett par dagar så använder man (ialla fall vi) byggkreditivet till markarbete m.m. innan huset kom... ::)
 
Carisma skrev:
Det är sant att det är positivt med volymhus när det gäller byggkreditivet.
Men att säga att man "slipper" byggkreditiv är att ta i. Även om leveransen vs. betalning av hus bara är ett par dagar så använder man (ialla fall vi) byggkreditivet till markarbete m.m. innan huset kom...  ::)
Det är riktigt att man kan behöva byggkreditiv till markarbete m m, tänkte inte på detta ??? eftersom vi hade sålt ett hus innan och aldrig behövde använda byggkreditiv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.