I min källare (byggår 1966) sitter gamla tallriksventiler för tilluft. Jag vill byta ut dessa. Dels för att en är trasig, dels för att jag vill sätta in ventiler med filter.

De gamla tallriksventilerna har en cirkulär öppning på ca 14,5 cm i diameter. Själva ramen de sitter i har en diameter på ca 18 cm. Alla moderna ventiler verkar ha mindre dimensioner. Jag skulle gärna sätta in t.ex. http://www.fresh.se/sv/1.vaeggventiler-Fresh/tl-de-utbytesventil.php?group=prod_prod_grp-s1/237 men då blir jag antagligen tvungen att minska öppningen i väggen lite för att det inte ska bi glipor.

Någon som har tips på lämplig ventil att montera?
 
Dimensionen är bra men jag vill ha en tilluftsventil med filter i.
 
Köp en täckplatta, typ http://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/inomhusklimat/ventilation/installation/tackplatta-414067/ alternativt gör en egen i plåt/trä som du tar ut ett hål för 10cm-kanaler i. Sätt över det gamla hålet med PL400 eller skruv eller vad du nu föredrar. Montera nya, mindre ventiler. Klart!

Gjorde så i min källare för några veckor sedan, var dock inte så noggrann med utseendet då jag byggde in det med gips sedan.

Träplatta med utsågat rundat hål monterat över tidigare ventilationsöppning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ventilationskanal i källare med täckplatta installerad över gammalt hål.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.