Hej,

Vi har ett uterum som är relativt öppet som ni kan se på dessa bilder : http://imgur.com/a/9ywR2, vi behöver täta detta så att det kommer in mindre löv och damm.

Vår egna tanke är att sätta någon form av fogmassa som är så flexibel/mjuk som möjligt där det finns mindre glipor. De större håligheterna hade vi tänkt sätta igen med virke.

Tittar man på bild 8(http://i.imgur.com/dTQHVW2.jpg) så tänker jag att man sätter en mindre regelar vid var sida där man sen sätter panel på utsidan. Något i stil med detta : http://i.imgur.com/dJM7l2j.jpg



Frågor :

1. Andra bättre förslag på hur man kan få detta bättre skyddat?
2. Vilket virke ska användas? Antar att man inte använder impregnerat? Utan man köper vanligt virke som man sedan målar par lager?
3. Hur länge kan det stå utan att målas? Kan det klara 1 månad?
4. Vilka skruv bör användas? Förstår ju att de ska vara rostfria men några andra rekommendationer?
5. Vilken fogmassa är lämplig? Den bör vara så flexibel/mjuk som möjligt.
 
Det finns så många stora glipor att det finns mycket att göra innan man kommer dit att det är dags för fogmassa. Tätare kan ni givetvis få det. Att täta mellan den korrugerade plasten och reglarna kommer att vara besvärligt.

1. Innerväggar och innertak kanske.

2. Det behöver inte vara tryckimpregnerat.

3. Färgen fäster bättre om man målar snart, men det är inte ovanligt att hus står omålade ett par år innan färgen kommer på. Inga problem med en månad.

4. Det behöver inte vara rostfritt. Varmgalvat för utomhusbruk blir utmärkt. Innan skruven rostat bort har träet ruttnat bort för länge sedan.

5. Jag tror inte att fogmassa är lämpligt.
 
Tanken e att lägga nytt tak sen och det blir då ett modernare plasttak, det kommer göra det klart tätare. Men jag vill gärna påbörja tärningen nu om möjligt.
 
Vad föreslår du istället för fogmassa då? Är det skum som man har runt fönster kanske? Dock inte så snyggt med gult.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.