Någon som har erfarenhet av att bygga med dessa eller stenhus generellt?
 
Befinner oss i ungefar samma lage som ni nar det galler husbygge (sitter i Spanien just nu, darav avsaknaden av prickar och ringar). Jag har varit i kontakt med Stenhusvillan och fick bade snabb och bra respons fran deras representant som jag tror var agaren. Har dock inga andra erfarenheter. Dom har ett visningshus i Angelholm om du har vagarna forbi Skane. Andra tillverkare som vi ar i kontakt med ar Orementhus, Haaks, Liljeberg & Co och Willa Nordic. Tyvarr for din del ar de flesta belagna i skane.

//Janne
 
Hej!

Vi var precis där och tittade förra helgen. Här är en bild:

litet-hus.jpg.

Örement och Haaks bygger inte på våra breddgrader. Skall kolla upp Liljeberg & Co. Tack för tipset. Det är ju några man måste jämföra med innan man bestämmer sig slutgiltigt. Var skall ni bygga? Spanien, där finns väl massor med stenhus?!
 
Gör man rätt så är puts mycket hållbart. Gamla tiders kalkputs kunde hålla nästan hur länge som helst, men när cementputsen började användas så var det en period när folk använde alldeles för hård puts. Därför fick putsen dåligt rykte när fasaderna sprack. Med en lagom blandning mellan kalk och cement som bindemedel så ska det inte kunna hända, putsen blir liksom flexibel och följer med i rörelserna. Sedan är ju ytskiktet en annan sak. Målar man med kalkcementfärg eller silikatfärg så sitter det rätt länge.
 

Var skall ni bygga? Spanien, där finns väl massor med stenhus?!

Na, inte direkt, Brantevik pa Osterlen ar det som galler.

Vi befinner oss just nu pa Costa Blanca-kusten och det byggs som aldrig forr, det ar helt sjukt (det mesta i sten givetvis aven om det finns nagra trahusprojekt). Och regelverk verkar saknas helt, ibland ska man nog vara tacksam for den svenska regel-hysterin. Vi har ett exempel pa en schysst bungalow med (tidigare alltsa ;-)) havsutsikt som numera ar helt inbyggd av ett lagenhetskomplex och dar aktiviteter i tradgarden kan foljas fran en sisadar 40 lagenheter.

Dom raknar visst med att salja 200 000 lagenheter och hus de narmaste tva aren, framfor allt till engelsman, tyskar och fransman.

Vi tankte bygga nagot liknande det huset pa bilden, om pengarna racker, annars blir det ett utan vinkel. Vi ar precis som ni sugna pa ett hogre vaggliv for att i vart fall astadkomma en hogre takhojd nere (garna 2.8).
 
slutet pa forra inlagget ska vara 2.80 m. Fattar inte vad smileyn kom ifran...
 
Om man skriver 8 följt av ett ) så blir det 8)...svårare än så var det inte!
 
...dar ser man, da blev aven den har dagen meningsfull ;-)...
 
Isåfall lär du inte köpa tomt där !! ;D ;D ;D
 
HAR VARIT I KONTAKT MED STENHUSVILLAN OCH BLEV
SERIÖST BEMÖTTA, VI KOMMER ATT BYGGA ETT HUS
FRÅN DESSA. MATERIALET ÄR ÖVERLÄGSET ALLT ANNAT.
 
Var skall ni bygga? Hur stort blir det och vem skall vara entreprenör samt arkitekt? Om du bestämt dig för bygga hus har du kanske också fått prisindikationer?
Tacksam för lite input.
 
Vi ska bygga i Brantevik. Vilken tomt tittade ni pa (Yonna)?
 
Jag avsåg Flintstone.....förvisso bara ett inlägg så det låter lite skumt...men tack för info ändå!
 
Det var just mellan dessa vi valde men det blev Appelbacken till slut.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.