Vi har tänkt sätta nya innerväggar i några rum eftersom de som finns där har bågnat rätt rejält. Det är ett gammalt hus och isolerat med lerklining (eller vad det nu heter) och ovanpå finns masonitskivor som nu är rätt rejält bågnade.

Vi hade alltså tänkt att inte ta bort de väggar som sitter där eftersom det blir ett jättejobb då vi antagligen måste isolera om alla väggar (vet inte heller hur det skulle påverka huset i förlängningen).

Vi funderar på att sätta nya innerväggar utanpå de gamla med exv gipsskivor + nya lister och fixa till vid fönstren, eller finns annat material eller teknik att använda? Hörde av en kompis att det ev fanns nån sorts gips e.dyl (som väv eller nåt) att sätta utanpå det befintliga.....

Nån som vet vad vi har att välja på?
 
ska de bli nån ordning på det så riv ner den gamla väggbeklädnaden o rikta upp väggarna,isolera om det behövs ,o nya väggskivor /panel allt efter smak
 
Om det nu är lerklinehus skall du vara extra försiktig med isolering inifrån. Ytterväggarna måste kunna andas åt bägge håll. Kontakta en byggnadsantikvarie eller ngn som är expert på just denna typ av hus. Jag har sett skrämmande exempel på mögelskador i just denna typ av hus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.