Hej!
Var på Astrid Lindgrens värld här om månaden. Var även på Näs. Där hade de typ regelstumpar med träfibrerna uppåt som golv. Ungefär som kullersten. Är det någon som vet vad det kallas? Tyckte det var sjukt snyggt å funderar på att ha det på garageuppfarten. Försökt googla lite, men inte så lätt att hitta.
 

Bästa svaret

Kallas kubbgolv eller wood block flooring =)
 
  • Gata med kubbgolv i trä med kantstenslinje och tegelhus på båda sidor.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Såg att dansken i "100% bonde" gjorde ett sånt golv i sin lilla smedja och tyckte också att det var riktigt snyggt. Blir ju ännu mer svårgooglat om man blandar in danska men hittar du avsnittet så visades när han la in det.
 
Används i industrier och andra platser med mycket hög slitage. Blocken limmas ofta mot ett plant underlag. Vet dock ej om det lämpar sig utomhus.
 
Såg det också på 100% bonde. Han satte det i sand har jag för mig, på samma sätt som marksten. Men det var inomhus, eller under tak iaf.
 
Blir det inte väldigt halt att ha det utomhus?
 
Nej, de blir inte hala eftersom snittytan är uppåt.
Vi hade en sådan altan vid sommarstugan på 70-talet, det var nog en gammal telefonstolpe eller något sådant som var sågad i skivor, för de var cirkelrunda. Det var skönt att gå på, tills de började spricka isär av ålder, eftersom de var runda höll de ju inte ihop på samma sätt som kvadrater gör.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.