Hej! Har två problem här hemma i nya lägenheten. Nr1 är att de sitter tapet bakom elementen i vardags rummet. Undrar hur man stänger av och tappar ur element som på bifogad bild? Vet att jag antagligen ska prata med hyresvärd osv. Men undrade bara.

Nr2 det sitter någon konstig list i taket de är sprickor och under ser det nästan ut att va tomt? Och innan väggens slut så sticker en annan smal list mer mot golvet. Vad fan är de här? Hur gör jag. Se bifogad bild.
 
  • Person som pekar på en termostat och ventiler under ett element i ett vardagsrum, frågar hur man stänger av det.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Sprickor vid list i taket och en annan list vid väggens slut i ett vardagsrum med utsikt mot gatan.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Skadad hörntapet med lösa bitar och sprickor nära taket och en list ovanför en fönsterkarm.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Bild 1. En rörmokare kan frysa vattnet i rören en kort stund medan han tar bort lämplig rörbit och sätter dit en plugg på rörändarna eller bygel mellan rören. Något du måste blanda in hyresvärd resp. BRF-styrelsen för.

Bild 2 och 3. Det ser ut som att det normalt är betongväggar uppbyggda av moduler och att det ovanför dörr/fönster inte är betong utan man har fyllt upp med t.ex. en träskiva mellan dörr/fönster och tak. För att dölja skarvarna sätter man lister över dem, liksom en list över skarven mellan väggen och dörr/fönsterkarmen. Ofta är det ju breda foder runt dörrar/fönster men periodvis har man i stället använt smala lister.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.