KristinaRT
Har börjat leka med tanken på att återskapa gräsmattan som den var tänkt, inte så mycket av estetiska skäl (även om det är en liten faktor), så mest av praktiska.
Under de 40 år som gått sedan den anlades har den växt på höjden, och är nu 5-6 cm högre än den stensatta altanen. Eftersom vi pratar om trädäck, och så småningom uterum känns det som att vi skulle behöva återföra marknivån ditt det ursprungliga läget. Att höja huset känns som ett större projekt ;)

För att återskapa gräsmattan behöver vi hyvla av nuvarande grässvål och det är här det blir problem. Att hyvla av grässvåen är inte så problematiskt egentligen utan det är att bli av med jorden/svålen. Efter att ha hyvlat av grässvål och grävt bort jord tidigare vet vi hur lite det får plats på en släpkärra innan den blir överlastad. Alltså behövs ett bättre alternativ!

Förslag på bra sätt att bli av med ca 20 kubik grässvål, jord och sten? Container, lastbil, något annat?
 
Det låter som att container/lastbil behövs. Container kan ni ju fylla i egen takt, med lastbil blir det väl lite mer brått men det blir å andra sidan klart direkt.
 
Jag hade personligen anlitat en grävare som hade fått komma och plana ytan. Känns som att 20 m3 jord ändå blir en hel del både i kvm-yta och i vikt. En traktor / grävare med lastbil lär väl tömma på någon enstaka timme, J.
 
KristinaRT
Får inte in något annat än en minigrävare, men det är iofs ändå snabbare än att gräva för hand.

Hur mycket kan man lasta i kontainers och finns det mindre som man kan gå in i?
Eller är det enklare att lägga allt på hög och ha en lastbil med kran/skopa som lyfter bort/upp det?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.