Hej,

Vi är i färd med att sätta en låg mur och för att kunna såga till mexitegel och marksten så har jag köpt en 230 mm vinkelslip(Bosch GWS 20-230JH).

För att undvika damm så är tanken att jag skvätter ner stenen med lite vatten innan sågning men jag kommer naturligtvis stå utomhus.

Frågan är vilken klinga jag bör köpa till? I detta fallet handlar det kanske om att såga 50 stenar. Jag förstår ju att det är en diamantskiva som krävs men det finns en del att välja på. Efter en snabb sökning så verkar billiga skivor från Biltema och Jula vara ganska prisvärda trotts allt?

Jag hittade dessa :


2000016895
http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Slip-och-Kap/Diamantkapklinga/Diamantkapklinga-2000016895/2000016894
http://www.biltema.se/sv/Bygg/Kakel-och-mura/Elektrisk-kakelkap/Diamantkapklinga-2000016894/

Där den första verkar vara för fina snitt vilket hade varit bra här.

Funkar dessa eller bör jag titta på annat?
 
Hej För ditt behov på ca 50 tegelstenar räcker nog Biltema och den undre som är för allmänt bruk den övre är mest för natursten etc, men du har valt en bra maskin och en bättre klinga går det snabbare med Bosch har några fina.
 
Låter bra! Så man ska köra på den med stora hack i även om man vill ha fina snitt?
2000016894
 
Den med hack i är för tegel osv medans den utan är mer för klinker, natursten osv. Det var mexi du skulle köra vill jag minnas och där funkar vilket som
 
Ja Mexitegel och en och annan marksten d.v.s :

Media.ashx

Vilken är det vanligaste valet till sten som denna? Misstänker att en är grövre och snabbare och den andra finare men långsammare?
 
Markstenen hade jag använt den med hack för. Har för mig(men kan ha fel) att det handlar om dammtransport, hacken hjälper till att få bort damm som annars ställer till det vid grövre sågning typ
 
  • Gilla
Walle_Norrland_Skåne
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.