Hej

Vi har lagt bud på ett hus som av någon outgrundlig anledning har två trappor upp till övervåningen. Detta blev till vid en utbyggnad för 30-40 år sedan ungefär.

Hur som helst, den ena trappnedgången ska bort, den ligger i ett allrum som blir helt förstört av dess blotta existens (förstår verkligen inte hur de tänkte)

Kan man regla upp golv ovanpå det gamla hålet eller behöver man lägga om alla bjälkar i hela rummet?

Är det såpass komplext arbete att regla upp ovanpå hålet att jag som en glad amatör kan ge mig på det eller bör jag ta in fackman?

Har tyvärr inte bättre bilder än såhär:
https://media.fastighetsbyran.se/22407901.JPG?Bredd=798
https://media.fastighetsbyran.se/22376055.jpg?Bredd=798

Här är huset som helhet för den intresserade: https://www.hemnet.se/bostad/11372955
 
Totte_S
Nu är ju inte planritningen måttsatt så vi vet måtten på hålet, det är det som är intressant för dimensionering. Men bortsett från det så är det inte så vansinnigt komplicerat om du inte har tummen mitt i handen. Det viktigaste är att du öppnar upp i trapphålet så du vet att du har bra infästningar för den nya delen av bjälklaget. Jag själv hade nog använt balkskor och dimensionerat rejält på den nya delen av bjälklaget. I ett hus byggt 1915 så är det säkert 5"x5" balkar eller liknande i bjälklaget.Mät, tänk efter och rita innan så du får rätt mått så du kan lappa i med golv och undertak.


Mitt eget trapphål ca 2x2 m. och på 2 m reglat c/c 600mm räcker enligt tabeller 45*145 reglar, men jag hade nog valt att gå upp ett par dimiensioner till ialla fall 45*195 om jag fick plats.
 
Tack för ditt svar. Jag får helt enkelt ta och riva upp lite och försöka skissa ihop något och be om återkoppling här på forumet. :)
 
Ja, rimligtvis finn det reglar runt trapphålet som du kan bygga vidare på helt enkelt. Så börja med att riva lite ytskikt så kommer det att klarna.
 
Hoppas det.

Visst är det ett falsat plåttak på huset?
 
Det enda att se upp med är väl om trappan har en bärande pelare för bjälklaget.
 
Jag tänkte inte ens så långt vad som ska hända med själva trappan. Tänkte mest stänga igen hålet där uppe med golv och sätta igen öppningen nere på entreplan. :)

Det kanske är dumt eller
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.