Hej,

Varför kan/skall/får man inte ha radiatorer i samma krets som golvvärme? Borde inte termostaterna för respektive värmeavgivare reglera så att inte golvet blir 70 grader varmt eller radiatorerna endast 40 grader (i ett högtemperatursystem).

Vänligen
Pierre
 
Termostaterna släpper ju på vattnet beroende på rumstemperaturen. Dom fattar ju inte att det släpps på 70 gr vatten.
 
Och de stänger av när det uppnått tex 26 graders temp eller vad man nu ställer in dem på. Varför skulle det vara ett problem? Är det trögheten i systemet som är problemet? Det gör ju ingenting om termostaten stänger igen efter 10 sekunder om tempen uppnåtts då. Eller vad är det jag inte förstår?
 
Har du golv av betong så spelar ju det ingen roll. Annars tål ju inte dom flesta material så hög temp.
 
Ahh! Där har vi någonting! Sant. Men om vi bortser från att fördärva trägolv eller plast eller liknande; varför får man inte koppla dem på samma krets? Som jag förstått det är det pga temperaturen. Är det möjligen någon form av säkerhetsrisk för personskador?
 
Får man koppla dem på samma krets om det är ett lågtemperatursystem?
 
"Det skulle ta lång tid att göra samma skada med en bilmaskin" citat från en dom varit med och lagat ett betonggolv där hetvatten gått ut i golvvärmen.

Men för att få en jämn temperatur på golvet måste man ha ett kontinuerligt flöde med gjummet vatten. Att pulsvis köra in lite hetvatten och stoppa flödet däremellan funkar inte. Där emot kan man ju lägga en golvvärme grupp under ett högtemperatursystem.
 
Oj! Där ser man. Tack för infon.

Intressant! Med grupp så menar man då tex 3 rum/zoner som justeras med shunt då?
 
Du behöver en shunt och cirkulationspump. Den kan matas med hetvatten eller radiatorvatten. Sedan kan man ha flera termostater till olika slingor efter det. Men uttemperaturen regleras centralt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.