Hej vi har skrivit kontrakt på ett nyare hus i Norra Stockholm och efter besiktning så har det kommit fram en del brister dom flesta mindre men har en stor brist och det är att på tomten så finns det en gammal tvättstuga som är ombyggd till Gäststuga med nytt tak och ny fasad dusch toalett samt bastu och som sådant så måste man ha Byggnadslov dels för att man ändrat utseendet samt att funktionen har ändrats (Det är ochså för mycket byggt på tomten men tvättstugen har fått stå kvar och finns med i alla register så den är ok att den finns där som tvättstuga)
någon som har erfarenhet av vad som kan hända när man anmäler denna kan det bli vite för man byggt om utan lov och kan det bli problem med bygglov i efterhand eller måsta man t.om kanske behöva riva?

Sedan vad gäller för en sådan fristående stuga samt för fristående Garage när det gäller taxeringsvärde gäller det som biyta eller är det bara poängen som räknas upp för det stora huset på tomten ?
/Michael
 
Alla kommuner dömer olika vad gäller max byggnadsyta på tomten, en del ger dispens lättare än andra. En del inte alls och då är det dessvärre rivning som gäller. Jag skulle helt klart kolla upp allt detta innan inflytt, samt be nuvarande ägaren söka bygglov o ordna allt innan inflytt. Surt att börja med sånt i ett nyinflyttat hus...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.