Hej,

Vi har ett staket på betonggrund idag som ser ut såhär

QU0qujA.jpg
http://i.imgur.com/QU0qujA.jpg

Vår tanke såga bort staketet och bygga upp med 3 nivåer med mexitegel likt det som huset har. Detta ska då inte muras utan limmas så det blir ingen direkt synbar fog.

Precis bakom denna lilla mur så vill vi sätta Thuja och då tänker vi oss 100 cm vid infarten och 150 cm lägre bort(som ska upp till 180 cm efter några år), tanken är då 25 m(totalt 50 m) av vardera höjd.

Vi vill att Thujans yttervägg ska gå i samma nivå som muren.

Vad tror ni om detta? Finns det något vi bör tänka på här? Har ni kanske liknande lösning så är vi tacksamma för foto :)
 
Kolla först lokal stadga avseende häckhöjd vid infart - och om det gäller hörntomt (ser inte tydligt på bilden) där fri sikt ofta är krav.
 
Bra tips, har inte ens funderat på det. I detta fallet är det ingen hörntomt men kommunen där vi bor säger 80 cm runt infart även vid en icke hörntomt. Så då antar jag att vi får sätta 80 cm och sen 150 vid de insynsskyddade delen.

Thujan ska planteras 60 cm från vägen men själva muren ska stå ända ute vid. Tanken är sen att Thujan ska växa sig ut jäms med muren.
 
Jag skulle sätta den lite närmare muren framför allt eftersom du tänker dig att ha den jämns med. Thujan blir inte tätare för att den är tjock. Om du sätter den 60 cm in innebär det att du räknar med att den ska bli 120 cm bred. Det är bara ytskiktet på thujan som blir grön.
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
Såhär tänkte jag att muren skulle se ut i relation till Thuja :

oljkSCL.jpg
http://i.imgur.com/oljkSCL.jpg

Ett annat alternativ är att hugga upp befintlig klack och sätta par rader till såhär :

oDves9I.jpgI
http://i.imgur.com/oDves9I.jpgI

Det gula är makadam eller liknande.


Vad tror ni, är detta en okay lösning? Vilken tror ni mest på?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.