Finns det något gräsfrö som passar i lermark som rotar sig bättre i mark och är slitstakt då gräset idag slits upp lätt om barnen leker och om man kör gräsklipparen eller skottkärra på gräsmattan om det är lite blött. Har testat 2 olika sorters gräsfrö där gräset blivit till lervälling och ingen håller ändå speciellt bra.
Grannen har en finare gräsmatta och han berättade att han hade samma problem som oss för många år sedan men han fick tips om en grässort som fungerade bra och efter att han sått om gräsmattan med det så blev det mycket bättre. Han kommer dock inte ihåg vad grässorten hette eller tillverkaren.
Någon som har tips?
 
Också intresserad av något slitstarkt. Springglada hundar... ;)
 
Engelskt rajgräs (Lolium Perenne) brukar vara det mest slitstarka gräset med djupast rotverk. Det har fördelen att vara snabbetablerat och ha en fin grön färg. Nackdelen är att det är känsligt mot torka, ser tovigt ut och grässtråna är grova.

Men engelskt rajgräs finns i nästan alla gräsfröblandningar förutom de mer lyxiga som Weibulls Extra Green. Sannolikt har du alltså redan engelskt rajgräs i gräsmattan.

De andra vanliga grässorterna ängsgröe och rödsvingel är också bra att ha i gräsmattan då de bidrar med snabbare läkning på slitna ytor. Så en vanlig gräsfröblandning avsedd för en villagräsmatta brukar i slutändan vara bäst.

Det bästa vore nog att försöka grundproblemet med en lerig och blöt gräsmatta. En dellösning är att jordförbättra genom att kratta ut grov sand.
 
Redigerat:
  • Gilla
CM1234
  • Laddar…
CM1234 skrev:
Också intresserad av något slitstarkt. Springglada hundar... ;)
Om gräsmattan redan har en bra jord utan problem med lera etc och du bara är ute efter slitstark gräsmatta så är en gräsblandning avsedd för sport och aktiviteter troligtvis rätt val. Det brukar framgå på förpackningen att de har det ändamålet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.