Det är stor skillnad i precisionen som eggen är slipad med mellan ett rakblad och en osthyvel.
Speciellt som osthyveln i det här fallet kan ha varit med om lite vad som helst, från att öppna konservburkar till att skruva i/ur skruvar.

Medan rakbladet är nytt, precisionstillverkat och har en jämn fin egg.

Osthyven kan ju vara hur ojämn som helst och repa din fina häll.
Och det vill du väl inte?
 
Min häll såg ut så där också men när jag upptäckte att det går att hålla skrapan i en brantare vinkel så blev den som ny...
 
Så, nu har jag börjat skrapa, kommer köpa medel också. Dock undrar jag, vad händer om plattan får repor på sig? Bara att köpa ny spis då?
 
Går segt f.ö.
 
viblo skrev:
Går segt f.ö.
Köpte du en sådan skrapa som KoW tipsade om? Isåfall, testa olika vinklar. Jag har inte sett den smuts som inte kan skrapas bort på det sättet, men man behöver hitta rätt vinkel samt använda ett riktigt vasst blad.
 
viblo skrev:
Nej, en sån här som Anders tipsade om, [länk]
Den borde duga fint! Med en sådan (och rätt teknik) brukar det fastbrända försvinna. Kvar blir en flammighet som går att ta bort med rengöringsmedel.
 
Ok, vad händer om plattan blir lite repad? Är det farligt?
 
M
Blötlägg med diskmedelsvatten i 10-15min innan du börjar skrapa.

Repor är inte farligt men ser ju ut som fan på en så i övrigt blank yta :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.