Håller på att planera för att lägga matjord och så gräs. Tomten är grovplanerad och det ska egentligen bara vara att lägga på jord. Problemet är att det är fullt av ogräs, på sina ställen 0.5-1.0 meter högt. Vi har nu röjt undan det mesta med lie, men räcker det? Kan man bara lägga på matjord eller får man massa problem senare då? Vad ska man göra innan man lägger på matjorden?
Tomten är på ca 1500 kvm.

/Nybyggaren
 
Det beror lite på.....

För det första hur mycket du ska fylla på med och vilket krav du ställer på den framtida gräsmattan. Har du tänkt dig 100% likartade strån eller nöjer du dig med att det som sticker upp är grönt och skönt att gå på med bara fötter?

I det senare fallet skulle jag bara tippa på jord och göra gräsmattan och sen klippa det som sticker upp. De flesta ogräs gillar inte att bli snaggade gån efter gång
 
Nä, det räcker inte med att bara klippa! Antingen sprutar du med Round-up - det går att så gräsmatta efter tre veckor (enligt förpackningen). Eller så handlukar du - vilket jag i ögonblicket håller på med. Och det är minsann inte ettårigt ogräs som finns i fyllnadsmassorna. En hel del med mycket rejäla rötter. Men det är ju klart - du kanske inte haft någon växtlighet på tomten före bygget ... ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.