Hej alla byggare. ;)

Vi har ritat ett sluttningshus med extra etageutbyggnad på baksidan och funderar nu att lämna ritning till trivselhus för en offert.

Är det någon som har erfarenheter om hur de är när man kommer med en egen ritning.
Är det någon som kan rekomnendera någon tillverkare som är poitiva till att bygga efter egna riningar?

Vi hade bara tänkt att köpa byggsatsen stomrest, ordnar med grund och slutmontering själva.

Tycker annars att Trivselhus har mycket fina visningshus och trevlig personal så det är lite därför vi funderar på dem.

Häls Ella
 
Vissa husföretag säljer enbart sina egna modeller, detta främst då deras produktion är så utformad att avvikelser blir ändringar blir kostsamma.
Det finns dock andra husföretag vars produktion är så flexibel att de kan bygga vad som helst alltså även enligt kundens egen ritning. Mjöbäcks-Villan och Sköna Hus är två företag av den sistnämnda typen.
Du kan ju be om pris på din ritning av av dem, så kommer du nog att få se att det jag skrivit här stämmer.

Mvh
flakaeric
 
Hej igen.
Vi ska prova med Skönahus de verkar ha en del bra ideér. De har fin hemsida med en del spännande arkitektskisser så det verkar ganska lovande.

Återkommer med hur det går.

MVH Ella
 
niclasella skrev:
Är det någon som kan rekomnendera någon tillverkare som är poitiva till att bygga efter egna riningar?
Viktigast av allt: Fråga flera tillverkare! Sedan kan ni jämföra och matcha dom mot varandra. ;)
 
Vi har varit i kontakt med ett antal husleverantörer som marknadsför sig att de kan bygga vilket hus som helst. När det väl kommer till kritan vill de se våra ritningar och sedan rekomendera deras kataloghus som ligger närmast. Vi har blivit så tötta på hustillverkare att vi valt att bygga lösvirke med en lokal snickare. Vår känsla är att ingen husleverantör är intresserad "egentligen" utan bara vill få kontakt med peasumtiva kunder för att övertala dem att bygga deras standardhus. Annat var det när vi fick kontakt med en lokal byggfirma, där fanns ett genuint intresse. Dessutom blir det mycket billigare. Visst blir det mycket mer beslut och eget arbete men det är det värt.
 
Hej!
Vi håller som bäst på att arbeta med Kvalitets-Hus som nästan den enda som svarat upp till våra önskemål. Vi har visserligen en väldigt svår tomt i Nacka, men hittintills har allt fungerat väldigt bra. Väntar nu efter två träffar med deras säljare en ny reviderad ritning samt kostnadsförslag. Har bekanta som redan byggt Kvalitets-Hus som också är nöjda.
 
Hej Kent Och Siv.

Vi har också haft kontakt med Kvaliteshus men just nu tycker vi att Svenska Modulhus ligger lite bättre till så vi får se om det blir de som får leverera Stommen.

Häls Niclas
 
Jag håller med annann. Det är värt det lilla extra arangemanget som krävs för att få sin egen utformning av huset. Vår erfarnhet är den samma somm annann. Vi kör lösvirke med en lokal snickare, detta gör hela projektet väldigt flexibelt och jag kan själv styra över saker och ting vilket gör att man sover gott om natten och slipper oroa sig för att bli blåst.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.