Har inte sett så många inlägg om Anebyhus. är det någon som har erfarenhet av dom? Standard, prisläge, ja, det vanliga man undrar över?
Gillar deras Funkisvägen. Någon som byggt detta?
 
Hej!

Vi har exakt samma fråga, skillnaden är att vi har bestämt oss till 99 procent för funkisvägen. Skulle vara kul att höra positivt eller negativt (innan det är försent) :)
 
Jag vill också veta mer om Anebyhus.
Ni som har byggt med dem Har det t.ex. fungerat bra, trots att de inte har totalentreprenad?

Vi har fastnat för Bokliden är det någon som byggt det huset?
 
Vi flyttade in i vårt Anebyhus den 26 oktober. Slutbesiktning igår(försenad) :-/. Huset var efter egen planritning, men det gick bra att genomföra eftersom vi har en "klassisk" husform. Min subjektiva bedömning är att husen är av ganska god kvalitet. Rejäla innerväggar med både byggskiva+gipsskiva. Stor möjlighet att få detaljerna efter eget önskemål eftersom du köper vilka ytskikt du vill ha utan att vara låst till vissa leverantörer. Tyvärr en hel del leveransproblem, uteblivet material från Anebyhus och uteblivet/felaktigt material från underleverantören Myresjökök. (Det går att göra en ganska lång lista.) Det saknas fortfarande en del material, Anebyhus är inte snabba direkt... (Vi har dessutom haft en del problem med byggentreprenören - men det är en annan historia >:()

Svårt att bedöma prismässigt, det vill ju gärna dra iväg på slutet med alla spotar o finesser..  Men Anebyhus befinner sig väl i ett "mellanskikt". Jag bedömer det som prisvärt...
Liten lista på missade/felaktiga leveranser:
Ytterdörr fel färg
Fel ugn, rostfri istället för vit
Dörr till uthus saknas.
Flera fönsterbräder saknas. (fortfarande :p)
utegivare värmepump saknas (fortfarande)
Vitrinskåp kök i fel material. (Hade hamnat hos annat Anebyhus.)
Diskbänk felmonterad i bänkskiva
Transportskada på värmepump.(inte åtgärdat)
Skada på microvågsugn
Fel torktumlare
"locklister" till locklistpanelen saknas. (fortfarande)
"spotar" till köksskåpen saknades, vid påtalan levererades 3 av dom sex spotarna. ;D (3 spotar saknas alltså fortfarande)
Felmonterad panel ovanför fönster på en gavel - locklisterna på gavelspetsen stämmer inte mot locklisterna nedanför. Tyvärr troligen ganska omöjligt att ändra, ska försöka få ekonomisk ersättning av Anebyhus.


Men står du ut med lite strul är nog Anebyhus relativt OK. ;)

Här kan du se bygget: http://www.pbase.com/andben/husbygget
 
Vart i Sverige bygger du?
 
FCG skrev:
Vart i Sverige bygger du?
Vi bygger 20 km söder om Linköping. Hussäljaren heter B & B Mäklarbyrå.
 
Vi är i början av husbygget - Åstorp. Än så läng flyter allt på jätte bra. Om en till två veckor påbörjas grunden och inflyttning i mitten av April :). Det ska bli spännande. Vi ska bygga ett Askgatan med lite planändringar. Vi har anlitat egen elektriker köper tapet ,kakel o klinker samt badrumsinredning själv. Där e Anebyhus kanon man MÅSTE inte välja vad de har att erbjuda och kan på så vis komma ner lite i pris om man det vill. :)
 
Askgatan, spännande. Vi är också sugna på den. Vi saknar dock ett allrum. Vad har ni gjort för ändringar?

Bokliden är vi jätteförtjusta i. Det har allt vi söker efter, förutom klädkammare i hallen, men man kan ju inte få allt. :p Det huset tar dock väldigt stor plats på tomten. :-/

Finns det någon som byggt Bokliden?
Det verkar inte vara så många som byggt med Anebyhus... iallafall inga som läser på den här sidan.
 
Våra ändringar är följande : 90 väggen mellan kök /vard.rum har vi tagit bort. Halvväggen mellan hall /vardrum är 110 cm hög, lilla toan har vi ökat ut med dusch och lagt till entredörr +fönster i grovkök, istället för spetsigt burspråk i badrummet har vi ett rektangulärt till ett standard badkar, de små fönsterna i de två sovrummen är bortplockade ;) :) ;). Det är nog i stora drag vad vi ändrat på.
 
Vi bygger ett Askgatan med en del ändringar. Stommrestes v.45 och än så länge har allt det fungerat till belåtenhet.
 
Till fonzan..... spännande eller hur !!!! vad har ni gjort för ändringar då :)
 
Till att börja med drog vi upp ytterväggen så att det inte blev någon uteplats under tak utanför vuxensovrummet. Detta rum blir 14 kvm stort nu och badrummet blir 7,5 kvm. Det mindre sovrummet blir 13,8 kvm och det kommer vi att använda som TV-rum.
Vidare har vi förlängt huset 60 cm (ville ha mer yta i köket). Vi har också flyttat ut frysen i tvättstugan och satt ett under och överskåp istället för att få mer arbetsyta. Hur ofta är man i frysen?
Sen satte vi "keps" på för att få ett stort inglasat uterum utanför kök & matplats. Ja, tror att jag fick med det mesta.
 
K
nu har Ni bott i huset ett tag.

hur är känslan några år efter?
såhär tre år efter bygge borde Ni ha fått lite mer distans till det.

nöjda?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.