Eftersom priserna går uppåt, så vänta så länge ni kan/vågar.

Det finns alltid folk som behöver en bostad, och naturligtvis är det säkert ingen succé med husvisning på midsommarafton eller julafton, men börja med att fundera över när ni behöver sälja. Fundera på när ditt hus gör sig bäst? Är det när ett fluffigt snötäcke bäddar in huset, eller när det är grönt och blommigt i rabatterna? Är det bästa med ditt hus den kolossala altanen där ni mer eller mindre bor hela sommaren, eller är det de nya energisnåla fönstren och tilläggsisoleringen? Ser man sjön innan björkarna slår ut på våren, men inte sedan? Eller är det så att när löven kommer så försvinner trafikbruset från motorvägen?
Varje hus är individuellt.
 
  • Gilla
Humlo och 3 till
  • Laddar…
hempularen skrev:
Sommaren går helt bort, det finns väldigt få spekulanter, visserligen litet utbud också vilket innebär lägre konkurrens. Men det ger bättre pris om flera är intresserade av att buda.
Köpte senaste huset i juli 2015. Jag har nog ingen uppfattning om hur många spekulanter det skulle vara på huset för att det skulle vara få...eller många. Men låg ute på annons i slutet av juni. Missade första huvudvisningen en vardagskväll och såg annonsen väldigt sent in för en visning en lördag förmiddag. Jag fick boka in ytterligare en egen visning ett par dagar senare. Sedan började budgivningen, var väl totalt 4-5 st som budade. Blev snart bara två budare kvar i budgivningen.

Utgångspriset ökade med 42% innan det var över.
Läget var ganska lantligt, i en s.k. "boendeort". Alltså, det finns inget annat än hus i orten. Inga skolor, inga affärer, ingen övrig service.
T.o.m. mäklaren tyckte priset blev bra för honom och säljaren. Fast det sades i orden "det blev ganska mycket pengar för ett hus i det här läget".
 
En omöjlig fråga att få ett bra svar på!
Idag styrs allt av att det finns så få objekt ute - oberoende tid på året.
Med tanke på oron för de höga priserna (och därmed lånebilden), vet man snart inte hur reglerna kan se ut om 3-6 månader. Större förändringar kan snabbt påverka prisbilden.
Så, sälj när priset står som högst och köp när priset är som lägst ;)
Om du kan räkna ut detta - lycka till!
 
D
Redigerat:
  • Gilla
freter och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.