Har ett gäng hantverkare som lägger golv i vardagsrum och hall. Vårat krav från början var att inte ha någon tröskel mellan rummen.

Vardagsrummet hade parkett sedan tidigare, som de inte ville ta bort då de sa att det är sand och någon slags kork under parketten. De la den nya parketten ovanpå den gamla. I hallen var det tidigare en plastmatta som då blev mycket lägre än golvet i vardagsrummet. För att lösa detta så flytspackla dem en liten bit av den del som var närmast vardagsrummet. Däremot är det fortfarande en viss nivåskillnad som är större på ena halvan av öppningen.

De försöker nu få till en tunn ek-tröskel, som dock glipar väldigt mycket på ena den ena halvan av öppningen. För att dölja glipan har dem fyllt ut med fog under tröskeln, och dem delarna som hade större nivåskillnad har dem fyllt ut med tjockt lager fog. Tidigare försökte dem att skruva ner tröskeln men då sprack den iom nivåskillnaden böjde trät

Är detta fackmannamässigt utfört? Borde dem inte isådanna fall flytspackla och jämna till golvet mer eller hitta en annan metod för att få en tunn tröskel?

Se bild från tröskeln.
En benvit ektröskel som glipar på ena sidan över skarv mellan ny och gammal parkettgolv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
S
nepp. inte hantverkarmässigt. skulle tillverkat tröskel själv eller höjt golvet
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Det finns mängder av trösklar i olika material och utföranden som är till just för att ta upp höjdskillnader mellan olika golv. De borde givetvis använt någon av dessa och inte kladdat med fog... (vilket ofog!)
Låter oproffsigt.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.