Skadat golv runt avlopp med synlig fukt och mögelansamling.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


"Ovansidan" är torr, så det har inte svämmat över som det "ska" vid stopp. Häller man på en jävla massa vatten samtidigt hinner allt rinna undan. Men sen helt plötsligt rinner det upp runt sådär. Nu rann det ju inte ut så mkt denna gång och det torkar ju iaf.. men ibland har man sett det sträckt sig en meter inåt tvättstugan.
Inte konstigt det var pölar när vi plockade bort golvet :/
 
Uäck!
 
Millymoo skrev:
Tror som sagt dem gjorde detta på 80talet, kanske tidigare. De hade också isolerat matkällaren med barnblöjor....
Sorry att jag finner detta lite lustigt i ert elände. Blöjor ska ju ta upp fukt och hålla den. Det låter som ni borde riva bort detta så snart som möjligt... Diffusionsöppet... jojatackar ;)

Om fukten kommer från brunnen/avloppsrören så borde väl försäkringen kunna täcka om just brunnen som läckt varit gjord enligt då gällande standard? Att skiten ruttar upp totalt är ju inte konstigt, innestängd mellan 2st plastmattor (även om den undre platonmattan väl kan ventilera lite granna). Men man undrar ju hur mycket mögelrisk det finns i sådan konstruktion. Det är nog bara att se det som att upptäckten -> det är skönt att bli av med en potentiell hälsofara... Ni hade ju kunnat leva med detta ett bra tag till innan det upptäcktes...
 
frågan är ju om det blir nåt på försäkringen ändå? Följdskador verkar ni ju inte ha och den tekniska livslängden för avloppet som sådant är nog passerat för länge sen. Golvet verkar ni ju hålla på och riva upp ändå?
 
Haha jo, blöjorna var roliga men också väldigt konstiga... De är såklart "utbytta" nu. Antar att pengarna tog slut för dem, och de hade blöjor att använda istället 😂

Ja det luktade ju lätt räkigt ibland så mögel hade det nog blivit närsomhelst! Förvånad att det inte hittats något mögel hittills och nu luktar det inte som när golvet var kvar. Då kunde man få ont i skallen i tvättstugan. Inte konstigt med den skiten som låg och ruttnade...

Försäkringsbolaget ska kolla på det igen efter att rörmokare kollat på brunnen och avloppet. Riktigt irriterande när tvättstuga och badrum var helt ok och badrummet fräscht, så blir det sådär.
 
Ingen aning om det går nått på försäkringen. Om golvbrunnen är trasig kan det gå på försäkringen enligt killen på försäkringsbolaget.

Jag vet inte hur länge ett avlopp eller golvbrunn ska hålla? Tvättstugan blev ju gjord på slutet av 80talet och golvbrunnen samtidigt.

Ja golvet var vi ju tvungna att riva upp. Försäkringsbolaget rådde oss att göra det direkt eftersom dem ändå skulle hit med fläktar så allt kunde torka upp ordentligt.
Hade det inte varit fel på golvbrunnen som det nu verkar, (alltså att det bara varit ett avlopp med stopp som svämmat över) hade det bara blivit en typ trall över betonggolvet. Men nu lär ju det bilas upp. Betonggolvet är ju som sagt inte ens rakt utan har som "skålar" på två ställen.

Och då måste allt göras om iom att badrummet och bastun tydligen typ "sitter ihop" med tvättstugan så för att ytskicktet ska vara korrekt måste både tvättstuga och badrum göras samtidigt enligt försäkringsbolaget. (Eller ja vi kan skita i det också men händer nått då får man ju skylla sig själv). Eller så kan vi ta bort badrummet och bastun. (Men får då en dödyta).
 
Förbättrar man utförandet så står väl inte FB för det. Inte heller ytskikt som är åldersmässigt avskrivna, men själva saneringen borde de ju kunna bidra till...
 
Dem skulle stå för hela kostnaden sade han.
Men får se. För det ska det vara fel på golvbrunnen och det måste ju dem avgöra om det är och så det inte är nått man kunnat göra nått åt tidigare.

Förbättrar är väl isåfall bara golvet. Resten är ju i bra skick men måste rivas pga golvet tydligen.
Försäkringsbolaget råkade ju pajja taket i tvättstugan när dem var här också... eller snarare de hantverkare bolaget ringde hit. Men det vet dem om iofs.
 
O
Jag tror att ytskikten inte har något ekonomiskt värde längre tyvärr....
 
Ingen aning hur dem räknar livslängden, men det var lugnt. Dem betalar det 👍
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.