Hej!

Finns det någon på detta forum som har bra eller dåliga erfarenheter
i att ha en inglasad altan i norr.

/Lars
 
Har inga personliga erfarenheter, men jag har läst att norr är det absolut bästa vädersträcket att ha en inglasad altan i. Dettta beror på att det kan bli för varmt i ett uterum annars och att det är vackrast ljus mot norr.
 
Vi har haft inglasad altan i norr i snart åtta år, bara bra erfarenheter. Kvällssol med en pilsner på trappan (väster/norr) är fint...  :)

Fördel är förstås att det inte blir lika varmt som söderläge, men man vill ändå öppna upp fullt på sommaren. Motsvarande nackdel skulle kunna vara att det inte blir tillräckligt varmt tidigt/sent på säsongen men det har aldrig varit något problem för oss.

Sen beror det ju var i Sverige man bor, vi håller iallafall till i Östergötland.
 
För och nackdelarna vid olika väderstreck är ju mest kopplat till solen, men man får inte glömma att även tänka på var det av andra skäl är lämpligt eller möjligt att lägga den, såsom utsikt, plats mm.
 
Hej.

Vi har bara möjlighet i norr läge om det nu ska byggas direkt till huset.
Finns ju möjlighet att ha den i öst men då blir det mot grannens garage och en bit att gå, och det vill vi helst inte. Tycker att det är övervägande att folk har altanerna i syd läge och det är ju jätte varmt på sommaren.

/Lars
 
En altan vill man ju gärna ha där solen är... en inglasad spelar ju mindre roll då den mest e till för sensommar,höst/vår elle? Finns väll ingen anledning till inglasning mitt i sommaren.
 
Hej.

Sant Smiler. Eftersom vi redan har en "öppen" altan i söderläge med markis så skulle det ju vara bra med en inglasad i norrläge. eller?

/Lars
 
kongolasse skrev:
Hej.

Sant Smiler. Eftersom vi redan har en "öppen" altan i söderläge med markis så skulle det ju vara bra med en inglasad i norrläge. eller?

/Lars

Va spelar de för roll va de e för läge på en inglasad??
Är de varmt å skönt sitter man ju i solen... är de trisst väder sitter man där de är skydd för vädret.... så var den inglasade är spelar ju ingen roll för mej iaf.
Men visst kan de va fint me en skymt av solen vår å höst.
Bygg den där den estetiskt blir bäst  :) Norr = kvällssol  :cool:

Dagens I-lands problem  ::) ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.