Svar: 1

Jag har varit tvungen att utrota några humlebon i isoleringen i husväggen, och det är inte roligt. Så, jag vill räcka ut en försonande hand mot humlorna, och erbjuda dem ett bättre boende som vi båda är OK med.
 
Svar: 1.

Man kan väl inte annat än älska dessa små knubbiga vänner. Vi har nästan 1000 kvm blomsteräng som dom kan få smaska på. Ett litet hus för dom att bo i vore perfekt att placera ut på lämplig plats.
 
Svar 1. Skyddat från regn och fukt, i söderläge, men i skugga

Jag älskar att fylla med trädgård med djur! Har redan själv byggt 2 st fjärilsholkar hit. Ett bo för steklar och solitärbin. I skogen bredvid huset sitter 6 st holkar uppe för fladdermöss och 5 holkar för olika småfåglar. Bygger minst 2 olika hem för olika djur varje år som ett litet sommarprojekt. Detta skulle vara ett välkomnade tillskott!
 
Svar 1.

Har två små tjejer på 4 och 5 år och vi föräldrar lär dom så mycket vi kan om miljö, skog, trädgård, insekter och ekosystemet. Att ha ett humlehotell i trädgården gör det så mycket enklare att lära barnen om insekter och dess viktiga roll i våra liv.
 
Hej svartet är 1. Skyddat från regn och fukt, i söderläge, men i skugga.

jag vill gärna ha en levande trädgård och där hade ett humlebo från Zetas passat perfekt.

/Mikael
 
Svar:1
Idag på internationella kvinnodagen ska vi kvinnor hjälpas åt.
Därför vill jag förära humledrottningen ett eget bo med Zetas hjälp.
Tidigare hade jag restaurang för fjärilar i Eriksdals koloniområde på Söder.
Ett nyinköpt hus på Torsö med stor tomt där humlorna är fruktträdgårdens viktigaste arbetare måste bara bo bra.
 
Humlor och bin behövs och i vårt relativt nyetablerade område behöver vi fler, många fler pollinerare. Vinner gärna humleboet för egen och goda grannars stora behov. Håller nu tummarna.
 
Svar nr.1.
Vår förskola har flera fruktträd som behöver hjälp med pollinering för att i sin tur ge våra barn möjligheten att få känslan av att plocka egen frukt direkt från trädet.
I förskolans läroplan står det: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur.... (lpfö 98/16)
Därför vinner jag gärna!!
 
Svar :1 - Skyddat från regn och fukt, i söderläge, men i skugga.
Jag älskar mina söta humlor som kommer varje sommar och förgyller mina dagar. Varje år låter jag gräsmattan växa upp fullt då den är fylld med vit klöver och smörblommor och kommer det mängder med bin och humlor. Jag planterar ängsblommor för att även ge fjärliar mat. Har många gånger tänkt skaffa bo för både humlor och bin men har inte hittat något som passar förrän nu. Vinner jag detta skulle jag bli väldigt glad och tacksam.
 
1. Skyddat från regn och fukt, i söderläge, men i skugga

Jag håller på att bygga upp en äppelodling och behöver all hjälp jag kan få med pollinering. Detta hus skulle passa perfekt tillsammans med de övriga insektshotellen som är på gång att placeras ut i trädgården.
 
Vilken fin tävling!!
Rätt svar: 1. Skyddat från regn och fukt, i söderläge, men i skugga.
Motivering: Jag bor på landet och vi har fullt med humlor i trädgården.Jag visste inte ens att det fanns ett humlebo. Underbar idé!! I sommar ska vi bygga ut vår trädgård och våra 5 katter är väldigt intresserade av humlorna- de vill gärna jaga dem. Med ett litet bo får humlorna vara i fred och göra sitt jobb. Ha det så gott!
 
Svar: 1

Perfekt! Nu har vi totalrenover huset under tre års tid (och hunnit få två barn) och nu ska vi äntligen få " flytta ut" och fortsätta med trädgården. Vi står verkligen i startgroparna och idag ska jag så förså luktärt för nu kan jag inte hålla mig längre.
Jag har sneglat på det här lilla huset och tror det skulle passa bra och göra susen i vår trädgård.
 
Hej alla tävlingsdeltagare, nu har vi överlagt här och kommit fram till fyra vinnare som ska få hem ett humlebo att starta säsongen med. Hoppas det kommer till nytta för både små och stora :D! Stort grattis säger vi denna veckan till Profossen, Cirs, Hahalj och Daddydj.

Profossens motivering: Jag känner att jag är skyldiga humlorna att i vart fall försöka eftersom jag förstörde deras inflygning under stugan när jag byggde ut och gjorde badrum i somras. De var mycket missnöjda över att behöva flyga runt huset och inte under det som de tidigare gjort, men de stack mig inte åtminstone. Ett fint humlebo skulle säkert hjälpa dem att komma över irritationen och dessutom kan äppelträdet behöva en skjuts i pollineringen med, så det vore super :)

Daddydj:s motivering: Motivering. Efter att i höstas ha läst norska Maja Lundes kritikerrosade bok "Binas historia" (Dagens boktips!) är jag nu fast besluten att dra mitt strå till stacken för att hjälpa till. I sommarstugan på Öland har vi både bin och humlor som bygger bo under våra kalkstensplattor samt humlor som håller till i krypgrunden men i villan i Uppsala verkar de inte ha hittat några naturliga boplatser så ett humlebo från Zetas skulle smaka mumma, både för mig, trädgården och framförallt för humlorna!

Cirs motivering: På ett år gick vi från en gräsmatta till en biträdgård efter att ha deltagit en inspirirande bikurs. Tyvärr nådde vi inte riktigt fram med kuporna, så vi behöver lite hjälp på traven att fixa boende till humlorna. Sen får humlorna jättegärna hjälpa oss med pollineringen av blommorna, grönsakslandet och fruktträden.

Hahaljs motivering: Har själv tänkt bygga insektshotell av flera anledningar, dels för att det skulle hjälpa våra äppelträd och bärbuskar med pollineringen så vi förhoppningsvis får bättre skördar, men också för att det är viktigt att vi alla gör vad vi kan för att hjälpa våra pollinerande insekter och rädda den biologiska mångfalden. Det handlar inte bara om insekternas överlevnad, i slutändan handlar det på sikt om vår egen matproduktion och överlevnad.
 
hahalj
Jag och humlorna tackar allra ödmjukast! :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.