Hej, tänkte höra om det är någon som provat PDLC film (elektroniskt dimbar film) på glasrutor? Om så är fallet vad är era erfarenheter av det och vad kostade det?
Själv har jag fått priser på ca 300$/m2 vilket är ganska mycket. Dock har jag för mig att jag hört ännu högre priser för några år sedan. Är priset på väg ner?
 
Ja. Jag kom rätt långt med det för mitt hus när vi skulle bygga för 15 år sedan. Tyvärr var det 1) Helt omöjligt att få någon fönsterleverantör med på noterna, vilket inte förvånar egentligen. Innovationsgraden är nästan noll. 2) Kostnaden hade blivit nästan en kvarts miljon för min del om jag kommer ihåg rätt . Dock har jag förberett el och styrmässigt för det i framtiden.

Det jag tittade på var dock SPD (Suspended Particle Devices). Den typen ger dig verkligt dimbara fönster. Den typen du anger är med Liquid Crystals så den är bara på/av.

Sök på smartglass, SPD eller electrochromatic windows. Och ja. Priserna går ner hela tiden, så det är bara en tidsfråga. Dock går det trögt. Folk vill väll hellre ha markiser.

Finns också dessa trådar
http://www.byggahus.se/forum/fonster-dorrar/58598-sjalvfrostande-fonster-2.html
http://www.byggahus.se/forum/fonster-dorrar/58755-fotokromatiska-fonster.html
http://www.byggahus.se/forum/fonster-dorrar/58688-elekriskt-laddat-glas.html

http://www.byggahus.se/forum/teknik/72696-nybygge-vad-ska-man-ha-2.html
 
TLovskog skrev:
Folk vill väll hellre ha markiser.
Ja, fast en markis måste ju fungera "bättre" om det är solinstrålningsvärme man vill bli av med. Om du lägger en film på glaset och denna mörkar rutan så borde ju rimligtvis värmen dumpas i rutan, som står i direkt kontakt med rummet. (Fast jag har ju haft fel vad gäller fönster och strålning förut... :surprised:)
 
Sant så sant. Själv är det dock framför allt ljuset jag själv har varit ute efter att blockera med markiser och mörkläggningsgardiner, fast det kanske bara är jag när jag tänker efter ... :confused:

De fönster med SPD jag tittade på kunde också fås med solfilm, uppvärmda, armerade, frostade och en massa andra extra lamineringar. Fast det var som sagt många år sedan nu.
 
Har folk några erfarenheter av detta idag? Var det går bra att köpa som privatperson i Stockholm? Ungefär vad det kostar osv.


Jag skulle vilja kommer över 2st 80x70 rutor.
 
  • Gilla
Steelheart
  • Laddar…
Skall installera ca 8kvm Sage-glass om någon vecka. Det är Saint-Gobains variant. Kolla med en glasmästare om pris.

https://www.sageglass.com

Tips: sitt ner när du frågar...
 
Hur blev det?
 
  • Gilla
andeb
  • Laddar…
Frågar du mig så är glasen försenade så jag har inte monterat det än.
 
R Robert-san01 skrev:
Frågar du mig så är glasen försenade så jag har inte monterat det än.
Har glasen dykt upp?
 
De är monterade och skall driftsättas så snart jag hinner. Troligen blir det till veckan.
 
Vad kostade det?
 
Har frågat och utpriset på detta montage på ca 10m2 skulle kosta runt 250 000 ink moms och installation. Bara glaset kostar ca 18 000kr/m2 ink moms.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.