Hej! Jag går och drömmer om att bygga eget kök i vårt hus från 1918 men känner inte att jag har tillräckligt med kunskaper i ämnet. Någon där ute som har bra tips på litteratur där jag kan lära mig grunderna i möbelsnickeri?

Eller tips på trådar i forumet där någon byggt eget kök tas också tacksamt emot.
 
Microkatten
När jag började snickra för inte så länge sedan så hade, och har, jag glädje av två böcker av Bill Hylton. Illustrated Cabinetmaking går igenom grunderna, beskriver fogar och ger detaljerade konstruktionsexempel för olika typer av möbler och möbeldelar. Den andra boken, Working with the Router, ger detaljerad kunskap om att använda handfräs, i fräsbord eller i hand. Det finns säkert andra böcker som är specialiserade på just kök som också kan vara nyttiga, men de har jag inte tittat på.

Man kan säkert göra kök på många olika sätt, beroende på vilka maskiner och verktyg du har eller skaffar dig, vilket material du vill jobba i, modell på kök du vill göra, hur avancerad/ambitiös du är/vill vara osv.
 
Finns böcker på engelska i hur man tillverkar sitt kök.

Det finns inte bara en bok i ämnet möbelsnickeri/finsnickeri utan många hundra. Men inte så många på svenska. Utan det mesta är på engelska. Även elever på snickarskolor läser utländsk litteratur i sina kurser
 
Hej,

Jag föredrar film framför böcker...åtminstone när det gäller snickeriämnet. Det finns massor av bra DVD-kurser att köpa på nätet. (Man kan hitta en del på Youtube också förstås). Min favoritlärare är Hendrik Varju. Mer petnoga människa får man leta efter....så gillar man inte att höra någon prata i 10 minuter om hur man på bästa sätt bör hålla i en skruvmejsel så kanske man skall leta efter någon annan. Jag är frälst i alla fall...

Exempel på titlar han säljer...notera antal timmar per kurs. För mer info se http:\\www.passionforwood.com

Två DVD-omslag för snickerikurser med Hendrik Varju om att tillverka lådor och dörrar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Med Soliga Hälsningar
Ole
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.