Har en centraldammsugare där avluften inte leds ut från huset utan den dumpas i källaren vilket leder till att det luktar lite skumt då vi dammsuger. I bifogad bild syns i den vänstra röda cirkeln röret som leder från centraldammsugaren rakt ut i omgivningen.

Källare med centraldammsugarens utblåsrör markerat i vänster cirkel och FTX-systemets avluft i höger cirkel.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


I den högra cirkeln har vi avluften från FTXn och jag funderar på om det går att göra en lösning där man kopplar på avluften från centraldammsugaren till avluften från FTXn så slipper man ta upp ett nytt hål i fasaden?
 
Det tror jag är en dålig ide. Risk för att ni skjuter in skit i FTXaggreggatet samt att du får sämre kapacitet på centraldammsugaren då dammsugaren har ett stort luftflöde och kommer kräva att du öppnar ett fönster för att säkerställa tilluften, speciellt om du har ett hyfsat tätt hus med diffusionsplast i väggar. Dammsugaren har ett luftflöde som är många gånger större än frånluften på ditt FTX och risk att det backar in i aggreggatet.
 
  • Gilla
Björkman
  • Laddar…
E
Flexit ska ju dock ha utblåset utomhus, eftersom de saknar filter anpassade för att fånga upp de skadliga mikropartiklarna.

Men att mecka ihop utblåset till FTX-aggregatets avluft är nog en väldigt dålig idé. Gör det ordentligt eller inte alls.
 
  • Gilla
Björkman
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.