Vi ska bygga ett nytt kök. Vi ska slå ut väggen mot vardagsrum för att på så vis få plats med en köksö med tillräckligt med plats. Köket ska vara rullstolsanpassat - dock ej till 100% då rullstolsbrukaren t.ex. inte använder häll och ugn längre.

Köksön; svart blank granitskiva, tomt under vask i svart silgranit. En lägre del (se ritning) i körsbär med tomt under. Denna del blir arbetsyta för rullstolsbrukaren + frukostbord.

Väggen; inga bänkytor, ugn, micro, utdragbar toppmatad diskmaskin, kyl/frys sitter där. Matta vita laminatluckor.

Burspråket; låga skåp med granitskiva. (problemet med köksön var i början att kunna utnyttja burspråket - denna lösning vart perfekt).

Golvet ska bytas. Vi funderar på att antingen lägga körsbärsparkett i hall, golv + kök eller bryta av helt till vardagsrummets ekparkett genom att lägga mattsvart klinkers i kök + hall.

Tankar? Idéer?

 
  • planritning3.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Blir det för kallt kök med det tänka vita laminatluckorna tillsammans med blanksvart granit? Ska man välja en mer cremefärgad vit? Ska man ha en träbänkskiva i burspråket? Vi har nu bestämt oss för en mörkgrå klinkers som golv.

 
ManganA skrev:
Blir det för kallt kök med det tänka vita laminatluckorna tillsammans med blanksvart granit? Ska man välja en mer cremefärgad vit? Ska man ha en träbänkskiva i burspråket? Vi har nu bestämt oss för en mörkgrå klinkers som golv.
Vitt blir utmärkt mot de svarta skivorna. Har kört det själv två gånger redan och vi tröttnar inte. Det nya köket vi bygger (tredje på ungefär lika många år) blir vita luckor med svart "granit" (basalt är det tydligen).
 
Skönt att höra.

Fråga nr 2. Var sätter man elkontakten i köksön? För elvisp, mixer o grejjer?

 
Vi har satt dem i gavlarna ganska högt upp.
 
Hejduk..tig skrev:
Vissa sätter dem i lådor, andra har integrerat dem i bänkskivan, så att de fälls upp.
Att sätta dem på gavlarna är inte rekommenderat ur barnsäkerhetssynpunkt. Tänk på risken att en telning rycker i sladden när mixern är igång....

Finns flera trådar i forumet om de integrerade uttagen (ex. powerport)
Att över huvudtaget ha ugn och bänkskiva separerade är inget vidare ur barnsäkerhetssynpunkt (tänk när man ska lyfta varma saker ur ugnen till bänken och har småttingar springande runt sig.

Vi har uttagen i ön för att kunna dammsuga, eller använda stavmixer mm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.