Ett problem är att 230V-spottarna normalt avger mer värme.

Sen kommer förstås inte CE-märkningen att gälla om du bygger om spottarna. Skulle det inträffa en brand pga detta kan det bli problem med försäkringsbolaget (hypotetiskt sett).
 
Det är, som dalle skriver, risken med värmen, och att CEmärkningen inte gäller längre.Du bygger en egen armatur utan att kunna testa värmeutveckling i den.Teoretiskt går det ju, båda ljuskällorna har 50mm diameter.Du behöver lösa gu10-socklar med en bit värmebeständig sladd i.
 
Hmm, jag skulle inte våga detta. Risken är att det blir för varmt+något annat man inte tänker på. Det finns troligtvis en anledning till att 230V-spottar är dyrare...
 
Varför kan inte spottarna dela trafo och då att sätta trafon tillsammans med en av lamporna? Blir ju väldigt dyrt med en trafo per lampa.
 
Tror att det är en bra lösning (mycket bättre än egna konstruktioner).

Det som skulle kunna vara ett problem är att vissa råkar ut för att trafon blir överrhettad när den ligger tillsammans med lampan. Om så skulle ske så har trafon (normalt) inbyggd temperatursäkring, så ingen större skada skedd. men det kan vara irriterande om ljuset slocknar.

Jag tror att detta är ett ganska ovanligt problem, men här har varit några inlägg senaste året av folk som råkat ut för det. Tror att i något av fallen så bytte de till annat fabrikat på trafo. Som sagt jag har ingen aning om den föreslagna trafon är bra eller dålig, möjligen misstänkt billig.

Tänk också på att du skall ha värmetålig kabel (i ditt fall även på 230V matningen).
 
Infällnadsdjup 160 mm är djupet från utsida yttertak, dvs burkens djup (150mm) plus innertakets tjocklek (i ditt fall gips 13mm) räcker.
 
Oftast kan man byta rakt av. Det som kan ställa till det ibland är om downlighten är av utfällnadstyp, då kan utrymmet ibland bli för litet då en GU10-sockel är större än en MR16-sockel. Vissa spottar har ibland också en hållare för MR16-lampor vilket gör att ett byte till Gu10-sockel är tämligen omständigt.
 
Kan och kan, allt går med lite vilja. Men, jag hävdar fortfarande att det är direkt olämpligt eftersom lampan inte är typad för annan sockel (CE-märkt).

Kör med inbyggda trafos, men om det skulle visa sig att din 220V-installation ändå inte funkar pga fel kabel borde det vara en smal sak att ersätta dem med ny eftersom den kanske är dragen i VP-rör från lampa till lampa.

Om det är så kan det även fungera med att bara ha trafo i den lampa som ligger först i kedjan (närmast kopplingsdosan) och sedan gå över till lågvolt till nästa osv. Dock måste man ju tänka på värmeutvecklingen och 2m-regeln för kablarna (och rätt dimension förstås).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.