Hur gör man, tar man handöverfräsen och fräser in rören eller  ::)
 
Det lär inte finnas så många alternativ än att riva ner gipsskivan när du skall lägga elrör bakom.

Om du fräser i skivan så går du igenom, enkel gips 13 mm tjockt och dubbelgips 26 mm. Men det går ju att sätta en ny skiva utanpå, om det inte ger problem vid dörrar och fönster med avseende på bl.a foder.
 
Jag körde med fräsen och spackalde seadn igen hålet. Såg till att kanterna inte vart vikelräta mot gipsen för att spacklet skulle fästa bra.
 
E
Ta på dig ansiktsmasken bara det dammar ganska bra
 
Hej,

jag har nästan samma fråga som ankaon. Vi har ett ganska stort vardagsrum med väldigt underlig placering av taklamporna. Skillnaden är att vårat tak är i betong (ja, jag är säker). Finns det nån fräsliknande historia man kan hyra??
 
Det är bara till att ta fram vinkelslipen med en stenskiva. Kör två spår och ta väck det emellan med en mejsel...
 
Familjens_Fixare skrev:
Det är bara till att ta fram vinkelslipen med en stenskiva. Kör två spår och ta väck det emellan med en mejsel...
Det verkar som om du inte har en aning om hur en betongplatta fungerar........
Skär man för djupt så kapar man armeringen och med den förmågan att bära upp last :-/. Vilket kan äventyra hela konstruktionen........

I huskontruktioner brukar armeringen inte ligga speciellt djupt in i betongen, så förslaget att skära två spår skulle INTE jag rekommendera.
 
Om betongbjälklaget är prefab brukar det finnas en armeringsfri zon för håltagning/spårfräsning i varje element. Men du, använd inte vinkelslipen, du kommer aldrig att få ditt hus rent igen. Hyr istället en tvåskivig spårfräs och en dammsugare till den. Då blir det väldigt lite damm som far runt, och du spar två dars städning...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.