Hej alla likasinnade,

dvs alla ni som har tankar o erfarenheter av att bygga hus. Jag o frugan behöver er hjälp.

Bakgrund:

Vi började med ett kataloghus som vi förändrade kraftigt.
Nu är det långt ifrån ett kataloghus. Det är ett 1-planshus på ca 200 kvm.
Vi har fått hjälp av en arkitekt att rita detta hus. Arkitekten jobbar på en stor husfirma. Husfirman har nu gett oss en prislapp på detta hus. Jag vill inte skriva namnet på husfirman eftersom vi är inne i ett lite känsligt läge just nu.
Prislappen var på närmare 5 miljoner kr !!!!
Då ingår huset, 200 kvm, ingen speciell utrustning eller extra lyx. Markförhållandena gör tyvärr att grunden blir lite speciell så därför begär firman ca 1 miljon kr för plattan. Det är då en platta på en torpargrund dvs en del av plattan vilar på berg och resten på torpargrunden.
Ett fristående 2-bilsgarage ingår också.
That's it!

Nuläge:
Nu måste jag tyvärr erkänna att vi inte har råd med 5 miljoner för ett hus. Jag trodde nästan att man kunde få ett slott för denna summa.
Tydligen inte!

Jag har fått en känsla av att allt eftersom diskussioner pågått med den stora husfirman att vi nog ska byta husleverantör. Denna stora firma kan leverera kataloghus i bra prisklasser eftersom de har en stor tillverkningsfabrik. Men det funkar inte för oss eftersom vi inte valt ett av deras kataloghus.

Nu behöver jag er hjälp:
Kan någon av er rekommendera en husfirma här på västkusten, i närheten av Gbg (för jag inbillar mig att det kan påverka priset), som kan ge sig på att bygga ett sådant här lösvirkeshus.
Ett absolut kriterie har vi:
Firman måste kunna leverera totalentreprenad.


Hälsningar från en nybörjare på husbygge.
 
Lite förslag:

  • Onsalavillan
  • Rejnäsvillan
  • Hällingsjöhus
  • Bollebygdshus
  • HM-hus

Det är väl de lokala husbyggarna som jag kommer på i nuläget. Nu är ju inte alla lösvirkes-byggare. Men de kan säkert bygga ditt hus ändå! Lycka till med offertrundan!  ;)
P.S Onsalavillan vet jag att de har totalentreprenad (t.o.m. egna snickare), de andra vet jag ej... D.S
 
Skulle vilja lägga till Temahus som byggt urfina hus till en arbetskamrat å han är världens petimeter :)
Vet inte om de har totalentrepenad men de är bra ohaågöra med!
Och husen är inte gördyra heller.

Apropos platta på mark med torpargrund - det är lite speciellt kan jag hålla med om. BVarför inte bygga huset på plintar och ha grunden ovanför istället? Antar det är berg som är problemet eller?
 
Hej,

Vi diskuterar med VarbergsHus som är lösvirkesspecialister och som har hela Deromekoncernen i ryggen som ägare (äger även A-Hus). Fram tills vi började diskutera med dem hade vi 300% bestämt oss för totalentreprenad, men vi har varit och tittat på referenshus, bekantas pågående och även avslutade VarbergsHus-byggnationer och känner mycket stort förtroende för dem och deras entreprenörer.

Som specialitet lämnar dom gärna pris och kalkylförslag på inskickad ritning som grund, så gör vi och det verkar passa er hand i handske också.

Våra erfarenheter visar att vid exakt jämförelse mellan flera olika premiumklass husleverantörer i Västsverige så skiljer det runt 5-7% i högre pris mellan totalentreprenad och generalentreprenad. Har själva blivit ganska trygga i att det är mycket viktigare och säkrare att få bra referenser än bara förlita sig på en totalentreprenad som trygghetsgrund att stå på.
 
Är det viktigt att det är "lösvirkeshus"? eller är det viktigt att ni får det hus ni vill ha?
Vi byggde ett prefab med Bollebygdshus, ett hus vi ritat helt själva, eftersom våra lokala byggregler ställde till de för oss, det fanns inget, och då menar jag verkligen inget kataloghus som passade. Resultatet blev att vi fick fatt på ett par tillverkare som kunde bygga "vårt" hus istället. Och av dessa blev det Bollebygdshus som vann, men det var i vårt fall, behöver inte stämma för alla.
Vårt hus är på 100kvm, med förhöjt väggliv, ställt på platta, samt utan kök, vitvaror och inredning, det tog vi från det gamla huset. Flera av tillverkarna tappade intresse, när vi skulle ha utan dessa delar.
Vi var i fördjupad kontakt med Bohuslänska trähus/Skidstahus, HM-hus, Karlssonhus, Västkustvillan och Skönahus.
Lycka till!
 
Vi har byggt ett hus utanför stockholm i en sluttande backe. Vi gjorde sulan själva och satte fast den med rostfria nubb i berget och murade upp en leka grund till den höjd vi ville ha 2,5m i framkant och 0,5 meter i bakkant. Därefter köpte vi Leca balkar som läggs på torpar grunden på dessa gjuts en platta. Vi gjorde sulan själva, men murningen och platta med leca balkar köpte vi. Total kostnad för detta var 250000kr. Även om ni inte gör något själva tror jag det är svårt att komma upp till en miljon Huset är på 200kvm men, bottenytan är på 124kvm
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.