Hej!

Undrar hur vi ska tänka med ventilationen i vårt kök som är 6x4m med snedtak (5m högt i mitten).

Huset ventileras (ganska dåligt) med självdrag så vi tänker använda köksfläkten till att dra igång ett luftflöde (har hört att man kan köpa fläkt som går konstant på lågdrift).

Eftersom köket är så stort och högt i taket så undrar jag om man behöver komplettera fläkten med en frånluftsventil ännu högre upp som kan hjälper till att få bort den varma och fuktiga luften som fläkten inte fångar upp?

Svårt att hitta balansen mellan ventilation och värmeförlust..

Vad tycker ni?
 
Inga fläktar i badrum / tvättstuga?
 
Nej..då det finns inget badrum eller tvättstuga i huset nu (det är ett gammalt torp med toalett i ett uthus!) :D. Vi bygger tillbyggnad med badrum så fort köket är färdigt. Så det är främst fukt från matlagning osv som min fråga gäller. Räcker det med frånluftsfläkt eller måste man ha fler ventiler högre upp i nocken?
 
Fläkten över spisen kommer inte att räcka. Sätt en frånluftsfläkt så högt som möjligt. Välj en sådan som du kan styra nedifrån. Intellivent kan gå på konstant lågfart, det finns säkert andra märken också. För trevlighetens skull välj en som är väldigt tyst. Några decibel gör skillnad!
 
Tack för hjälpen! Väldigt bra tips (y)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.