tommyf skrev:
Det finns ju nästan inget skrivet om hur en Attefallstillbyggnad får se ut annat än att den får vara på max 15kvm.
Nej. En takstol om 1,4 m bredd innebär (utöver att den normalt inte innebär en ändring av bärande konstruktion) inte en utökning av bruttoarean eller bostadsarean i huset. Är den bredare än så kan den utöka boarean eller bruttoarean. Om en Attefallstillbyggnad innebär att du utökar bruttoarean mer än 15 kvm så får du inte utföra den. Och att först uppföra en bygglovbefriad takkupa, och sedan omsluta/insluta den med en Attefallstillbyggnad innebär att du inte får uppföra mer än 15 kvm bruttoarea inklusive takkupan som du inkluderar. För takkupan kan utöka bruttoarean för din tänkta tillbyggnad.
 
I vårat fall så har vi planerat att bygga tre takkupor men har bara med två i vårt bygglov. Den tredje, bredare kupan, är den vi tänkte ta upp som en Attefallstillbyggnad. Där den ska vara (förhoppningsvis) bygger vi ett vanligt vanligt tak nu, men förbereder med avväxlingar så att det ska vara så enkelt som möjligt att ta upp taket och bygga kupan.
 
  • Gilla
rickard_89 och 1 till
  • Laddar…
Hej! Nyfiken om ni fått lov för nedan? Jag planerar samma åtgärd för egen del och har språkat med handläggare, för min del så krävs "grannes medgivande" enligt kommunen. Hur har det gått för er?

T tommyf skrev:
Jo... Frågan är om ni skulle kunna få till det som en Attefallstillbyggnad som vi har planerat. Vi vet ju dock inte om det kommer att gå igenom så det är ju lite tidigt att rekommendera den vägen.

Det finns ju nästan inget skrivet om hur en Attefallstillbyggnad får se ut annat än att den får vara på max 15kvm. Ett tips vi fått är alltså att bygga en takkupa men klassa den som en Attefallstillbyggnad, vilken skulle kunna gå utanför detaljplanens krav.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.