Hej!
Vi har ett hus från trivselhus, skiss no 905. Byggt 2009. Då med ett barn, nu 3st i familjen:)
Vi är i behov att bygga ut/till huset och göra tvättstugan större.

Finns möjligtvis ingen här som sitter på något förslag på detta?
Om man vet hur huset ser ut, så är tanken att ta rummet till vänster om tvättstugan till större tvättstuga och sedan ev bygga ut huset bakåt.

Tacksam för alla tips och råd, gärna bilder;)


Hälsningar
Linda
Ett enplans vit trähus med svart tak, skiss no 905, planeras för utbyggnad och större tvättstuga.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


En ritning av en bostadsplan visas på en datorskärm.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Lägg upp en bild på planlösning och fasader, så blir det lättare och du får snabbare svar.
 
  • Gilla
Linda Tenggren
  • Laddar…
Hade som sagt en tanke att ta gäst/arbetsrummet till korridor och göra 2st nya sovrum utanför där, ev göra 1.5plan på den nya delen för att få ett vardagsrum/sovrum till. Och ta det högra sovrummet bredvid tvättstugan till en större tvättstuga.
Vi har ingen möjlighet att bygga ut åt sidorna då vi är för nära tomtgränserna där...
 
Vad är det som ni inte får plats med i nuvarande tvättstugan? Det borde väl bara behövas plats för tvättmaskin, tumlare och/eller torkskåp och någonstans att stryka tvätten? Kan ni flytta ev. andra "funktioner" till andra rum eller garderober?

Vad ska ni gör av den befintliga tvättstugan annars?
 
Redigerat:
Då tvättstugan även är groventre som används flera ggr per dag så är den ständigt igång. Vi har garaget i höjd med den ingången. 3 kids och 2 vuxna, aktiv familj med idrott och friluftsliv. Mkt kläder och skor igång.
 
BirgitS
Så egentligen är det en ny entré ni behöver, en som rymmer mycket och tål lera och snö?
Går det att bygga på något utanför tvättstugan?
Om nu allt annat egentligen räcker till.
 
Japp en större groventré och kombinerad tvättstuga. Går tyvärr inte att bygga ut utanför, där är en smal gång in till trädgården och sedan kommer garaget.
Vrider o vänder på alla möjligheter...
 
Är det platta med ingjuten golvvärme? Inte så enkelt att flytta den befintliga golvbrunnen i tvättstugan då väl? Inte heller enkelt att få till en ny i den nya tvättstugan.

Tror det är svårt att få ihop en 1½-plans huskropp med den befintliga. Det blir ju väldigt högt om ni ska ha samma stil med pulpettak på utbyggnaden.
 
Ni har större tvättstuga än vad vi har (Smålandsvillan-hus) men lika dålig entré. Vi hade den turen att familjen som bodde i huset innan oss byggde igen mellan hus och garage, så de fick en entre som går in i tvättrummet och vidare in i köket. Den gamla entrén på framsidan har vi bara en tamburmajor för gäster, familjen tar vi in andra vägen med rejäla garerderober, lådor, golvvärme, sittbänkar och allt som borde vara standard i en entré. Går det att möblera om i tvättrummet, ta bort torkskåp/städskåp för att skapa mera plats? Bygga tvättpelare? Kanske tänka mer "på höjden" för att skapa mera golvyta. Den möbel som är mest gud för oss är en bänk vi byggde av köksstommar med utdragbara lådor för mössar, vantar, halsdukar som man kan sitta på, alla använder den hela tiden. Sen en IKEA-malmbyrå för allt annat småkrafs man behöver och sen en rejäl garderob för jackor och skor.

Förstår faktiskt inte varför så många hus har helt värdelösa klädförvaringar. Kanske snyggt men totalt opraktiskt när det kommer mycket folk eller om man har stora familjer.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.