Hej
Vi har ett problem med dålig lukt I vårt hus från 1963. Huset är byggt med platta på mark med reglat/isolerat trägolv. Huset är sedan tillbyggt på flera håll med isolerad platta och golvvärme. Ett problem vi har är att det luktar i vissa rum så som det luktar ”under golvet” i gamla huset dvs. en blandning av gammalt trä och stenullsisolering. Vissa dagar mer än andra och mer i vissa rum, bla. annat ett rum som angränsar till ett av de renoverade rummen där vi tagit bort det reglade golvet, isolerat och lagt golvvärme.
Kan det vara så att värme/fukt från det rummet med den uppvärmda betongplattan får rummet intill att börja osa av dess reglade konstruktion?
Jag vet att vissa som har detta problemet har satt en undertrycksfläkt ner i bjälklaget på ett centralt ställe i huset som på så sätt skall få den dåliga lukten att sugas ut istället för att pyra upp invid golvlisterna m.m. någon som har en erfarenhet av denna typ av ventilation?

Med vänlig hälsning/Magnus
 
Hej Magdan, du har dubbelpostat ditt inlägg. Ta gärna bort ett av dom. :(

Är det inte konstgjord andning du funderar på?

Är det inte bättre att försöka åtgärda grundproblemet en gång för alla?

Vad exakt problemet är, är ju svårt att avgöra utan att vara på plats, men i mina öron hörs det som att du har fuktproblem.

Har du t.ex kollat dräneringen runt huset eller att takavrinningen fungerar ok ?

Har du syllar som ligger dikt an golv?

Annat organiskt material som skadats av golvfukten?
 
Vi rev ut det reglade golvet i 1/3 av gamla huset ner till gamla betongplattan och där fanns inget problem mer än att det luktade gammalt. vi la cellplast och sedan gjöt en sula med golvvärme. Huset har inga syllar men däremot är det reglat direkt på gamla plattan, vilket givetvis inte är bra - men väldigt vanligt!
 
M
Kan det vara så att man använt impregnerat virke i bjälklaget? Detta sägs ju kunna lukta pyton även vid normala fuktförhållanden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.