Kondensen e på den varma sidan av plasten. Nä kan ja inte påstå. Har två 100mm rör i väggen än sålänge. öppna ett fönster nu ikväll för å se hur de blir med luften. Blir till å borra ett hål till imorgon i sovrummet sen e de bara köksfläkten kvar. Å frånluften får ja nog ta å patenta med sladd för lär dröja innan allt e klart. Luftfuktighet va den ligger på vet ja inte men skulle nog vilja säga att den e lite hög.
 
Redigerat:
Det har inget med "övertryck" att göra. Hög luftfuktighet och helt öppen isolering ger det resultatet. Fuktig luft cirkulerar i isoleringen och kondenseras om det är nog kallt och fuktigt nog vilket det är nära golvet för dig.

Låt det torka, isolera med torr isolering och bygg igen det. Låt det inte stå öppet så länge då du inte har torkat ut bygget. Får du på skivorna på isoleringen så uppstår inte problemet eftersom konventionen upphör i isoleringen i princip helt och ingen ny fuktig luft tillförs.

En avfuktare är guld värd, framför allt då du gjutit en platta och inte torkat ut det helt.
 
  • Gilla
Tosse
  • Laddar…
Hade lite den teorin med att de förhoppningsvis berodde på något sånt. Får nog bli å invenstera i en liten avfuktare ska dok höra om ja kan låna en riktig avfuktare (som man har i krypgrunder) så får man fart lite på ventilationen oxå. Plattan gjöts 1 juni
 
Blev en Riktig avfuktare på lån. Tur man har kontakter emellanåt så ska nog få rättsida med de nu :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.