Klarar Asfaboarden en vinter utan att man sätter på ny panel?
Vi ska tilläggsisolera och sätta ny panel på huset, men har fått rådet att inte sätta upp panel så sent på sommaren/hösten, pga av att man stänger inne fukten.
Men kan man göra så långt att man reglar ut, lägger isolering och asfaboard och sedan låter det vara så till efter vintern???

Tacksam för svar// Lotta
 
Ja.
 
skall det inte vara luftspalt mellan asfaborden och panelen så att den kan torka. Det kommer ju alltid att komma en viss mängd fukt beronde på luftens fuktighet.
Jag satte upp asfaboard och panel på hösten och vintern och har inte haft några problem.Byggarna brukar ju sätta upp panel året om
 
"stänger inne fukten" låter som ett riktigt amatörmässigt uttalande. Det är först sedan huset fått panel (med luftspalt, som påpekats) som det skyddas som tänkt mot regn och rusk, ju fortare huset får panel destå mindre är risken att få fuktskador. Det är måhända troligt att huset klarar en vinter utan panel, men det är inget jag rekommenderar.

Ett modernt och välisolerat hus som har en alltför fuktig stomme kommer aldrig att "torka ut". Om era väggar är för fuktiga nu kommer dom att vara det ända tills dom ruttnar bort.

Upp med panelen så fort som möjligt, alltså!
 
Hade asfaborden framme en vinter.
Fungerade utmärkt förutom att talgoxarna käkade upp den >:(
Vart tvungen att sätta byggplast över hela väggarna för att hindra dom. Så bäst är att få på panel så fort som möjligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.