Hej!

Jag vill montera upp några spottar i badrummet. Tanken är att kablarna ska dras på taket mellan lamporna, synligt. Jag undrar om någon vet om följande lampor går att montera så:
http://www.ifoelectric.com/pdf/7352-400-16.pdf

Det står att de är utanpåliggande, men jag ser inte en enda bild när jag googlar där sladdarna också är utanpåliggande.

Kanske en idiotisk fråga och tråd detta.. Men även de dumma ska lära sig!

:)
 
de kommer se riktigt illa ut. Tanken är ju att kabeln ska ansluta från baksidan. Hur ska du ansluta kabeln från utsidan? Borra hål i höljet och leda in kabel?
 
Det är det jag inte vet. Jag vill hitta någon lösning på problemet eftersom kabeln i detta fall ska vara del av inredningen..
Dessutom vill jag ha svarta spottar som ligger utanpå, något som inte är så lätt att hitta...

Kanske kan man sätta en svart platta av något slag, typ trä, i samma diameter som lampan fast i taket. Ha ett utfräst spår som kabeln kan ligga i och så sätter man fast spotten i träplattan..?
 
Ja de låter som de blir fult som stryk tyvärr. Varför sätter du inte tunna reglar i taket och sen drar alla kablar där uppe och sen sätter för med gips. Borra lokalt i gipset där kabeln ska titta ut.
 
Tack för din input, men känns inte som att du har någon som helst förståelse för vad jag vill åstadkomma. Jag vill ha en rustik känsla med betongtaket framme och kabeln som en snygg detalj. Sätta upp gipsplattor finns inte en chans att jag gör..

Kan tänka mig andra lampor, men ser gärna att de är svarta. Sladden däremot ska vara svart.
 
  • Gilla
johajos
  • Laddar…
E
De där armaturerna har brytväggar i porslinet. För att få det snyggt skulle jag rekommendera att såga/fila upp dessa brytväggar med dremel eller liknande rakslip.

Var beredd med blanksvart bätträngsfärg också. Eftersom porslinet är vitt så syns det väldigt väl om det skulle bli urslag någonstans.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.