Hej.

Vi har köpt en tomt och fått en timmerstuga på köpet som måste bort innan vi börjar nybygget till hösten. Vi provade att annonsera ut den i hopp om att någon skulle komma och hämta den, men det blev dåligt med napp. När det väl kommer till kritan verkar det inte finnas någon som har tid att ta hand om den.

Lönar det sig att själv märka och plocka ner den och sedan annonsera ut den?
Vi har dock inte oändligt med tid och vill hellre lägga semesterveckorna på att bygga det nya huset än att plocka ner ett gammalt, så just nu lutar det nog åt att vi sågar sönder knutarna med motorsåg och beställer en container för brännbart...

Finns det några andra alternativ? Vill gärna ha tips på hur man snabbast och enklast river den annars. Min svärfar ska stå för markentreprenaden så vi kommer ha tillgång till en grävmaskin billigt om den kan vara till hjälp.

/ Lars
 
Såga sönder knutarna och gör vedkubb av timret. Då blir det gångbart på marknaden.
 
Hej Lars,

Vi har precis sålt en timmerstomme, vi fick 10 000 kr för den plus att köparen sjävl nedmonterar den.
Vart annonserade ni?

Vi hade våran ute på blocket först, men fick inget napp, sedan annonserade vi i lokaltidningen med bild och blev nedringda och nu har vi blivit av med den.

Dock har jag inget tips på hur man snabbt river ner den :)
 
Prova att lägga detta inlägg under byggnadsvårddelen i detta forum samtidigt som du berättar var den är och hur den ser ut - om vi nu snackar gammal timmerstuga. Finns även ett forum under www.gardochtorp.se för folk som är intresserade av byggnadsvård. Är den inte så stor kan man kanske till och med flytta den hel.
 
Hej alla och tack för svaren.

Stugan är 10x6m, byggd 1946 och består av målat 3 tums planktimmer.
Vi annonserade i ATL och på blocket.
Vi frågade en fraktfirma (flyttahus.se) men de tyckte den var för dålig invändigt (läs helt tom) för att flyttas hel.
Jag ska kika på gardochtorp.se, verkar bra.
Vi är inte ute efter några pengar, bara bli av med bekymret.

Kan man verkligen sälja/skänka timmret som ved när det är målat?

Här är en bild om det kan hjälpa:


mvh Lars
 
  • mars_01.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jaha du, ja den bilden gjorde skillnad. Riv huset! Skall du bygga lösvirkeshus kan du använda virket för att spika tex gjutformar till sula(om ni skall göra grunden själv och beroende på hur) eller till byggnadsställningar (det behöver man mest hela tiden och att hyra är dyrt) eller vad man nu kan tänkas behöva för tillfälligt virke. Att elda virke med färg hemma är inte ok - en sak är väl om man fuskar lite själv men att sälja verkar inte vara någon bra ide. Takplåt (om det nu var det på taket...) är ovärderlig att ha som skydd för allehanda byggmaterial när man bygger lösvirke.
Kanske kan ni kapa av en del av huset med motorsåg, ta av rivningsvirket och spika en ny stagande fjärde "vägg" och lyfta bort en del av huset och använda som tillfälligt byggföråd - det gjorde vi (fast vi lyfte med grävskopan ett helt skjul då det var mindre)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.