Vi är nog VÄLDIGT speciella med tanke på vårt första krav. ::)

Krav 1. Ett rum ska ha rätt storlek & form för att kunna inredas som biorum. Alternativt, 2 rum ska kunna slås ihop till ett biorum. :surprised: ::)

Krav 2. Minst 6 rok (inklusive biorummet)

Krav 3. Det ska inte kosta skjortan!

Uppfylldes inte punkt 1 så kasserades planritningen.

Vad vi fick var; (Eksjöhus Kvadraten efter egen planlösning)
7 rok (ink allrum & biorum), stor klädkammare & stort skafferi.

Tilläggas ska väl också att vi tittat på hus i 4-5 år... I och för sig har vi inte kunnat bygga förrens nyligen, men ändå.
 
Att välja hus leverantör borde inte vara svårt om man definerat sina krav och önskemål. När man ändå ska bygga för 2-3 miljoner vore det inte lämpligt att träffa en professionell person och utreda detta (kostnad max 5000 kr). Detta för att kunna lägga fram rätt önskemål till husleverantör!? :-? I och med detta borde man lättare kunna hitta en kostnadseffektivlösning.

 
Vi valde ett prisvärt Myresjöhus 180 kvm ur deras förra serie Fyra kloka hus. Malin hette det,,,ett enklare Pilegården ( smartare tycker vi förstås =) ungefär. Vi la till lite fönster, dubbeldörrar och vips fick vi ett klassiskt o c h modernt vitt hus i puts.

Vi kollade först på Jordugglan med LBhus, Aria med Myresjöhus, men de var mindre yta till samma pris typ.

Myresjöhus säljare var sympatisk och kunde fixa fram visningshus. Lbhus föll på det samt att han mest verkade ha tankarna på annat håll när vi träffades...

Intressant tråd....

Nora
 
Hej!

Val av hustillverkare baserade vi på 3 baser: teknik, sälare/organisation och pris.
Detta ska sedan stämma för en själv, vara i balans. Vad gäller de tekniska aspekterna får man välja mateiral efter vad man vill. VI ville ha ett underhållsfritt hus och med puts på utsidan, hög standard inomhus och i 1 plan.

I valet mellan pris och kvalitet skull jag alltid välja det första-över tid viinnner bra material. Du tjänar både tid och pengar på att göra bra materialval, förr eller senare ska ju tex trä målas, bytas ut och det ville inte vi. Således har vi även fönster, golv, maskinval därefter.

Säljare är inte bättre eller sämre än den organisation de kommer från! Vi bor i en mindre ort i skåne och har valt ett lokalt byggföretag. Vi har än så länge ansökt om bygglov och har väggar på gång. Grunden ska grävas ut och göras efter semestern.

Lita på magkänslan i kontakt med husförsäljare!!!
Lycka till
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.