Som en parentes kan tilläggas att om det är trägolv så får man inte använda enbart rumsgivare, då måste man ha golvgivare. Fast det gäller inte TS om han inte har trägolv i badrummet vill säga.
 
Men OM det är så att det bara finns 3 trådar ut från termostaten till golvet, då låter det inte som här finns någon golvgivare som är trasig, dessutom så är ju golvgivaren normalt sensor till termostaten, så om golvgivaren inte tycker att det skall värmas mer, så borde inte en LED som indikerar drift av slingan tändas på termostaten.

Däremot så låter beskrivningen av apparaten som fanns i hallgolvet märklig i kombination med att den hade en kabel in under badr. golvet. Att man pillat på den, vad det nu är, samtidigt som golvet nu inte fungerar, känns som lite väl mycket av sammanträffande.

På beskrivningen låter det som det skulle kunna vara en elektronisk transformator. Och det finns ju klenspänningsalternativ för värmeslingor. Men de är väldigt ovanliga. Och det låter helt vansinnigt att ha en sådan nere i golvet i ett annat rum.
 
hempularen skrev:
Och det låter helt vansinnigt att ha en sådan nere i golvet i ett annat rum.
Och än vansinnigare att gjuta in en okänd elektrisk manick i betong... :x
 
  • Gilla
Müssli och 1 till
  • Laddar…
Jo, den där prylen kan ju varit nåt annat. Ingen aning. Pratade med en elektriker som trodde stenhårt på trasig termostat. Lågspänningsslinga trodde han inte eftersom det är ovanligt att använda det nuförtiden.
 
Jo det kan man ju tycka iofs.. men men. Den var ju ändå inte möjlig att komma åt innan heller utan att riva golvet. Så förhoppningsvis är det inget som är meningen att man ska behöva byta..
 
O
Att byta termostaten kostar "nästan ingenting" jämfört med om det vore fel på själva slingorna...
 
Skulle golvgivaren sitta fast men fungera så ersätter man lämpligen en trasig Devireg 520 med en Devireg 530, de använder samma typ av givare. Bara att återanvända den gamla.
 
Elektrikern bytte termostaten till en Ebeco. Nu funkar det bättre än nånsin!
 
  • Gilla
JDKahn
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.