Har problem med att det är ett himla drag/tryck i avloppssystemet i lägenheten.

Vattenlåsinsatsen trycks upp från golvbrunnen och det blåser in avloppsluft i badrummet.

Har en Jafo golvbrunn, https://www.vvsochbad.se/Avlopp-Gol...-382973.html?gclid=CIei77L83dACFVRJGQodTn0J7g

Någon som har ngt tips på vad man kan göra så att vattenlåset siter fast?

Vi har till och från undertryck i lägenheten, känns när man ska öppna ytterdörren då man får ta i för att få upp den men man tycker ju att avloppet ska klara av det.
 
Låter som att det är problem med avluftningen i avloppet. Ring fastighetsskötaren. Det där kan ju inte vara bra för rören heller.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
BirgitS
Det är rätt vanligt att man har övertryck i trapphusen för att inte matos ska sprida sig lika mycket ut från lägenheterna. Om det gäller i ditt fall kan du pröva genom att öppna ett fönster, vilket innebär att lägenheten definitivt har samma lufttryck som ute ("normaltryck"), och sen öppna ytterdörren. Tungt innebär övertryck i trapphuset.
 
Misstänker att det är en kombination av övertryck i trapphus och undertryck i lgh. Det är både svårt att öppna fönster och ytterdörr.

Problemet är lite väderberoende. Sommartid är det sällan problem. Vet inte om det har och göra med lufttryck och temperatur eller om det så att folk är mindre benägna att ha öppna fönster på vintern.

Så länge vi själva har fönster öppet är det inga problem med draget i avloppet.

Om man nu utgår från att det ska vara en tryckskillnad, ska inte avloppet klara det.

Något jag kan göra med golvbrunnen?
 
BirgitS
Om du har undertryck i lägenheten så har du nog för lite tilluft. Hur är det meningen att ventilationen ska fungera?
 
Det är ett 90-talshus med mekanisk frånluft och tilluft via ventiler ovan fönster. Alla ventiler är öppna. Låter dock som en dammsugare om dessa ibland när det är som mest tryckskillnad. Jag minns att föreningen hade folk inne som rengjorde ventilerna för några år sedan.
 
Vi har förövrigt precis gjort OVK. Borde man inte anmärkt på onormala tryckskillnader då?
 
BirgitS
När de gjorde OVK här så mätte de bara att utflödena var som de skulle och när de stämde så konstaterade de att eftersom luften går ut i tillräcklig omfattning måste den också komma in i tillräcklig omfattning.

Varierar utsugsstyrkan i kök och badrum?
Utifall att det är någon granne som har gjort någon otillåten konstruktion i utgående ventilation som kan påverka andra lägenheter.
 
Redigerat:
Jag tror inte att det beror på otillåtna installationer hos grannar, möjligen bristande inflöde. Men åter till grundfrågan, trycket är som det är, ska inte avloppet klara av en liten skillnad?
 
BirgitS
Jo, se inlägg 2.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.