Hej Forumet!

Vi har tänkt oss en badrumsbelysning ovanför spegeln bestående av en liggande bräda med infällda "spottar". För att det skall passa in med de klassiskt jordfärgade (a la Pompeiji) klinkerväggarna vill vi att brädan skall se väldigt gammal ut... Antingen som en väderbiten drivvedsplanka eller som om den var några hundra år gammal... ingen glänsande nyfinish!
Kan man hitta (köpa) sådana brädor någonstans eller kan man behandla nytt trä på något bra sätt för att få dem att se riktigt gamla ut?

Tack på förhand!
Mattias & Lena
 
"Kan man hitta (köpa) sådana brädor någonstans"

Här flyter det iland sådana litet hela tiden ;)
 
Totte_S
Sök med tex google efter återbruk, gammalt byggmaterial, byggnadsvård etc så ska du se att du hittar ställen som hanterar gamla plankor. Drivved har en tendens att plötsligt bli värt en massa pengar så fort nån hittat den på stranden ::)
Drivved är alltid drivved och har en annan karaktär en gammalt virke, men nåt borde gå att hitta för en femma eller så...

Att behandla så det ser gammatl ut finns det säkert 1000 sätt att göra, det är bara att ta en ny planka och sätta igång att misshandla den, kraftigt lut kanske för att få den lite fluffiga ytan, rasp för att ojämna den, gräv ner den i marken ett tag, skita ner den med lera.....
bara fantasin som sätter stopp ;)
 
Nu med höst o vinterstormar kan ma hitta mycket på stranden, kolla oxå med närmaste bonde som har gamla lador o sånt o fråga om han har nån planka till övers.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.