J
Hej!

Här kommer en kanske aningen konstig fråga. I mitt badrum i min lägenhet finns fyra stycken spottar i taket men ingen lampa vid själva spegeln. Det gör att man knappt ser sig själv i spegeln utan man får mörka skuggor under ögonen :/ Problemet är att ingen el är dragen till själva badrumsskåpet. Dra in el känns kanske dyrt och förutsätter nog att man borrar i kaklet. Är det någon som vet om det finns någon typ av batteridriven lösning? Jag tänker mig en lampa man kan sätta fast ovanpå själva badrumsskåpet. Alla tips och förslag på en lösning är såklart välkomna :)

Tack!

/Jonas
 
Kanske det går att klämma fast någon form av sladdlös LED Arbetslampa ? Annars lite hopplock av batterier + strömbrytare + LED-list + laddningsmöjlighet för batterierna (lite mer komplicerat, men snyggare). t.ex. har Jula ( finns säkert andra som har motsvarande) :
http://www.jula.se/catalog/el-och-b...ysning/natt-garderobslampor/led-lampa-421159/
http://www.jula.se/catalog/el-och-b...ndhallna-arbetslampor/arbetslampa-led-425076/
http://www.jula.se/catalog/el-och-b...ndhallna-arbetslampor/arbetslampa-led-425072/
http://www.jula.se/catalog/el-och-b...ndhallna-arbetslampor/arbetslampa-led-425077/
 
J
Tack för svaret. Jag har provat olika LED-belysningar men det har bara resulterat i ett koncentrerat och starkt ljus som man blir bländad av. Jag fattar inte varför man inte kan köpa en betteridriven glödlampa någonstans.
 
Problemet med glödlampor och batterier är ju att man måste byta eller ladda batterier ofta och att det totalt sett blir mycket dyrt eller orsakar mycket jobb.
Tänk dig t.ex. : en 15W glödlampa på 12 V drivet av 10 st laddbara AA-batterier. Du tar då ut c:a 1200 mA och batteriet räcker c:a 2 timmar ! Motsvarande ljus med LED drar betydligt mindre och du kan spegla dig i ljuset 20-30 timmar innan batterierna behöver laddas.
Jag har dock sett batteridrivna glödljusarmaturer förut (troligen utbytta till LED idag). De var avsedda att sitta i garderober där användningstiden var mycket kortvarig. Kanske finns något exemplar kvar någonstans om du söker runt på nätet.
 
J
Tack! Då förstår jag problematiken. Får kika på lösningar.
 
Det går ju att dra utanpåliggande el också.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.