Gängad stång med vingmutter då behöver du inte verktyg vid monteringen.
 
Det blev en vända till lokala Flinks och eftersom de har kunnig och kreativ personal (till skillnad från de flesta andra byggvaruhus) kom jag därifrån med dessa tingestar:

Infästningshylsa med maskingänga M8 och Flinks logotyp i en genomskinlig förpackning mot träbakgrund.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


I princip exakt det jag föreställde mig skulle vara perfekt, men inte visste fanns! Dessa har maskingänga M8 invändigt och skall monteras med ankarmassa. De hade Fischers dito för drygt 200 spänn, så istället för att åka fem mil till närmaste Biltema slog jag till på den också. De hade tyvärr bara fullpatron, så risken är att jag får slänga 90% av den när den självhärdat...men det är smällar man får ta.

Riktigt fint att ha hittat denna typ av infästning. Det finns ytterligare saker jag har velat montera på huset men inte gjort för att jag inte velat använda normala pluggar...nu har jag funnit ett alternativ med maskingänga.

Tanken är att använda hålsåg för att borra ur ett antal distansbrickor av gamla skärbrädor för att få ut granen lite från väggen. Sen tror jag att jag kommer köra RF gängstång med bricka och mutter för att fästa granen i hylsorna. Det är nog mycket svårt att hitta tillräckligt långa RF skruvar med skalle, och hittar jag sådana lär de kosta skjortan.

Jag brukar använda Photoshop för att kunna testmontera saker virtuellt, så här är en bild på hur det kan tänkas se ut: (Granen saknar sina ljus här, eftersom det är en export av min Sketchup-ritning som inte hade några ljus inritade.)

Exteriör av tegelhus med en vitjulgransskulptur på väggen och en fasadarmatur ovanför garaget, på en ovanlig plats.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Visst är fasadarmaturen märkligt placerad på väggen?! :D
 
Hade inte du en Jultomte hängandes där för ett par år sedan,i så fall har jag gått förbi en sisådär 10 000 ggr :p


Jo visst är det den, kom att tänka på tomten när jag läste tråden innan du la upp bilden skrattat många ggr när jag gått förbi på promenad.


Glöm vad jag sa det var inte din kåk jag gått förbi, men sjukt lik var den.
 
Redigerat:
Hahaha...näe, någon tomte har inte hängt där tidigare...åtminstone inte så länge vi ägt huset. Kanske förra ägaren haft det, det finns några pluggar kvar i väggen som vi inte vet vad de varit till. :p

Huset är ju modell "1A" när det gäller enplans tegelhus med källare från 60-talet, så det finns hur många som helst i lite olika utformning runt om i landet. Skandiahus kallas de tydligen. Hela vårt kvarter består av likadana hus i grunden, men de är alla lite olika vilket gör det charmigt, samtidigt som vi grannar kan utbyta erfarenheter om huset eftersom de är så lika.
 
Föredömligt avskalad och ren uppfart har du iaf.
 
BerraBo skrev:
Tyvärr så gillar jag inte design och material helt enkelt. Ledsen att säga det eftersom du lagt ner jobb på tillverkningen.
Varför ens skriva ett svar då???
 
  • Gilla
leffe-e och 1 till
  • Laddar…
Nu verkar du ha fäst upp den redan men ett annat alternativ hade varit att använda stark neodymmagneter och en enkel metallbit(skruv med platt skalle typ). De stora rackarna sitter tillräckligt hårt för att du kanske inte ens skulle få loss den om du försökte.
Smetar du på lite färg som skyddar mot rost och gör att det inte hade synts mot teglet så hade det blivit väldigt osynligt :)
 
TorOdd skrev:
Varför ens skriva ett svar då???
Ville bara skaffa nya vänner
 
  • Gilla
Sister ray och 1 till
  • Laddar…
Sjukt cool gran. Nu blev man sugen på en själv :)
 
Nu vill vi se den in action med lamporna på :)
Du hade lampor på vid första bilden men ej på fasaden.. ska den ej ha lampor?
 
Paxman skrev:
Visst är fasadarmaturen märkligt placerad på väggen?! :D
Nja, den sitter ju bra där. Men de har ju satt garageporten för långt åt vänster :x
 
Den sitter väl inte på plats än om jag förstår det rätt. Jag tycker att det blir bra. :)

Lampan hamnade väl bara där, får man anta.
 
Excel
BerraBo skrev:
Ville bara skaffa nya vänner
:eek:
 
trafe skrev:
Föredömligt avskalad och ren uppfart har du iaf.
Var du ironisk, eller menade du det? Själva tycker vi att den är lite tråkig som den är nu, men när murarna och grunden målats om samt att vi hittat några fina lådor för växter kanske den kan se lite mer hemtrevlig ut.

Jag har också en dröm att ta upp en dörr till höger om vattenutkastaren. Där innanför har vi ett gästrum, och en sådan dörr skulle vara väldigt praktisk för oss då vi nu ofta går ut via garageporten när vi ska till bilarna, men även för när vi har gäster som stannar lite längre. Då kan de få en egen nyckel så de kan komma och gå som de vill direkt till deras sovrum.
 
Redigerat:
Nu vet jag inte hur tung denna granen är, men är den inte jättetung så kan den kanske fästas med limpistol? Sätt flera tappar på baksidan som träffar teglet. Limma på tapparna. Bör inte lämna märken..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.