Har ikeas Kulinarisk ugn med ångfunktion, (som väl är tillverkad av elektrolux).
Finns ju en väldig massa inprogrammerade funktioner och program.

Svårt att hitta info om hur ugnen egentligen fungerar under de olika programmen.

Nu ska vi baka bröd och funderar på om vi ska följa receptet i boken där det skall kastas in vatten på en plåt eller om vi ska prova funktionen "bröd" som ugnen har. Jag vill liksom veta hur ugnen gör här för att kunna anpassa tid och temp osv. Någon som vet? :confused:

Är alla program faktiskt till nytta eller mest besvär?
 
Vad det gäller ånga lär ånggeneratorns intervaller vara skillnaden. Vi har en gammal Husqvarna med ånga. Det finns 2 lägen på den, ångkok samt ångintervall på valfri temp. Grönsaker och liknande ångkokas. Kött, bröd, fisk och liknande kan köras med intervallånga för att minska avdunstningen från råvaran. Möjligt att brödfunktionen har längre intervall.

Oavsett ångfunktion bör luckan ej öppnas när ångprogram är igång för att undvika ångkokt ansikte. Växla över till vanlig ugnsvärme typ 5 minuter innan luckan skall öppnas.

Brödet blir lite frasigare med ånga, men i mitt tycke är skillnaden inte så stor.

Titta i Electrolux/Husqvarnas bruksanvisningar där det finns lite vägledning. Om du inte redan har en digital kökstermometer är en sådan till stor hjälp vid matlagning. Kött tillagas snabbare med ånga, men bröd tar ungefär lika lång tid som utan.
 
  • Gilla
plan-g
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.