Vad det gäller ånga lär ånggeneratorns intervaller vara skillnaden. Vi har en gammal Husqvarna med ånga. Det finns 2 lägen på den, ångkok samt ångintervall på valfri temp. Grönsaker och liknande ångkokas. Kött, bröd, fisk och liknande kan köras med intervallånga för att minska avdunstningen från råvaran. Möjligt att brödfunktionen har längre intervall.
Oavsett ångfunktion bör luckan ej öppnas när ångprogram är igång för att undvika ångkokt ansikte. Växla över till vanlig ugnsvärme typ 5 minuter innan luckan skall öppnas.
Brödet blir lite frasigare med ånga, men i mitt tycke är skillnaden inte så stor.
Titta i Electrolux/Husqvarnas bruksanvisningar där det finns lite vägledning. Om du inte redan har en digital kökstermometer är en sådan till stor hjälp vid matlagning. Kött tillagas snabbare med ånga, men bröd tar ungefär lika lång tid som utan.