Hej!

Vi funderar på att ha en avfuktare (exempelvis den Mitshubishi som placerade sig bra i Råd & Röns test) i vårt tvättrum så att vi kan hänga upp tvätten på tork där under de årstider då utetorkning är utesluten.

Är det någon som har erfarenhet av detta? Fungerar det bra? Blir det hög ljudnivå?
 
Även vi har en woods (även om jag köpte den för att ha extra torrt i källaren). Funkar bra att torka tvätt om du kan få rummet hyfsat tätt. Däremot ska man veta att det inte går lika fort som med torktumlare eller torkskåp. Speciellt juli-september får man räkna med ganska lång torktid (om inte rummet är väldigt tätt). Övriga tiden på året ligger torktiden för oss på mellan 4 och 24 timmar för t.ex. jeans.

Se till att ha en tvättmaskin med minst 1200 varv ...
 
Vi har en Woods DS12 för just det här ändamålet, fungerar utmärkt. Ett råd...KÖP !! Mycket väl investerade pengar.
 
Även vi har en Woods - totalt supeduper! Inte nog att man torkar tvätten vi torkar ju torkrummet med så man itne får några fuktfällor i källaren!
Följden är att den urgamla plastmattan i köket ovanpå nu bubblar, aldrig har källaren varit så torr!!! Och det skall komma NY matta ;-)

Väl investerade pengur och odlar Du orkideer eller andra kalkskyende växter så vattna dem med det uppsamlade vattnet ( tillsätt pöttelite näring för spårämnena)
 
Och för alla som inte odlar orkideer ;), man kan spruta det uppsamlade vattnet på bilen efter att man tvättat den så slipper man torka med skinn!
 
... eller hälla vattnet i ångstrykjärnet, så slipper man kalka av det också. ;)
 
Ett litet aber med Woods avfuktare bara - det är ett eländes pill med att få flottören på plats i hinken efter att man tömt den. Ingen Design Awards-utnämning till den konstruktören, alltså. Och klagomålet rör MDE-serien, åtminstone.
 
JanW skrev:
Ett litet aber med Woods avfuktare bara - det är ett eländes pill med att få flottören på plats i hinken efter att man tömt den. Ingen Design Awards-utnämning till den konstruktören, alltså. Och klagomålet rör MDE-serien, åtminstone.
Inget större problem på DS serien, startar den inte så är det bara att kicka till den lite så trillar flottören rätt !

Mycket bra maskin att ha i garaget, brukar köra in snöig bil och traktor, dra på värme och köra med avfuktare, efter en natt så är fordonen nästan torra !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.