Vi har en Nibe 360p vara kompressor gått sönder. Den är nästan 10 år gammal. Vi har valet att byta ut den helt eller att byta kompressorn. Att byta ut den helt skulle kosta för samma variant runt 55 000 och byta kompressor skulle gå på ca. 15 000. Spontant tänker man att bara byta kompressorn, men kanske annat blir problem i framtiden med pumpen...
Behöver råd??

Om man byter pump ska man satsa på en med mer kapacitet? Vår nuvarande har problem på vintern. Det går på gränsen till att klara att värma vatten, golv(golvvärme) och hus. Värt hus är ändå bara 154 m2 stort.


Hur mycket hjälp brukar man få av försäkringsbolaget? Vi har IF.
 
Redigerat:
De modernare har ju lite bättre cop och då samtidigt mer effekt. Om du gillar Nibe är väl en F730 en bra uppgradering
 
Fundera på att sänka uppvärmingskostnaden ordentligt istället med en bergvärmepump. 15000 i rabatt på den har ni just fått..
 
Om 360P med el-patron knappt orkar värma era 154 kvm behövs det en kraftigare värmepump. Måste vara en hög elräkning för er. Jordvärme är lite billigare att installera än bergvärme om det finns markyta att plöja ner en kollektorslang?
 
nikasp
Lite off-topic. Vi har en Nibe Fighter 310p som installerades 1997 (eller slutet av 1996). Kompressorn byttes 2006 och den har tuffat på sedan dess men vi är beredda på att det blir byte snart. Kommer inte att reparera om det blir något dyrare fel som inträffar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.