Hur har ni andra som bor i ett älvsbyhus ventilerna nu på vintern? Går det mindre ström om man stänger dom eller ska de vara öppna för frånluftsvärmepumpen?
 
Dom ska stå fullt öppna året runt för att ventilationen ska fungera.
 
Vi stänger ventilerna i sovrummen, annars drar det ju iskallt. Det kommer in luft i a f, men om det är tillräckligt kan jag icke sia om...
 
  • Gilla
ismet adem
  • Laddar…
Man kan aldrig stänga ventilerna helt, det finns ett litet hål som måste vara öppet för att det ska fungera. Att ha dem helt öppna går inte på vintern det blir för kallt.

Annars kan man ha dem som man vill.
 
det går visst att ha dom öppna på vintern....enda gången vi har stängt till är när det varit ordentlig storm .då har det blåst rakt in.
 
Någon som haft dem öppna hela året och haft låg elförbrukning eller tvärt om?
 


Istället för att strypa ventilationen är det bättre att reglera ner frånluft fläken.

/Abbe
 
"det går visst att ha dom öppna på vintern....enda gången vi har stängt till är när det varit ordentlig storm .då har det blåst rakt in."

Mja det beror kanske lite på hur man bor vi bor vid havet på västkusten där det blåser en del, men man behöver inte ha dem helt öppna för att värmesystemet ska fungera.

"Istället för att strypa ventilationen är det bättre att reglera ner frånluft fläken."

ja om man som sagt inte har det som vi för det går inte att ha dem helt öppna på vintern, så då kan man reglera även med ventierna.

Mvh Kristoffer
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.