Har ett FTX aggregat UNI 3 där frånluftsfläkten ibland stannar. Får då gå upp på vinden och snurra lite på fläkten så den startar. Manöverpanelen visar inget fel. Det enda sättet är att lyssna noggrant på frånluftsventilen. Undrar nu om någon kan tipsa om ett larm som känner av att luften stannat och ge ifrån sig en ljudsignal eller liknande. Vore inte kul att få massa kondens i rören.
 
Sätt en tryckvakt som sedan kan kopplas till valfri larmutrustning. Tex lampa eller summer.

Tryckvakten brukar monteras med ena slangen i kanalen och den andra låter man vara oansluten. Om fläkten inte fungerar så blir tryckskillnaden 0 och då larmar vakten.

http://www.regincontrols.com/sv-SE/artikel/givare-och-vakter/trycktransmittrar-och-tryckvakter/differenstryckvakt-for-luft-och-neutrala/dtv300x/1618/24333/24336/
 
Redigerat:
Ytterligare ett alternativ kanske kan vara att mäta strömmen över fläktmotorn? Men det är säkerligen förenat med kopplande i apparaten.
 
Jag skull byta kondingen till motorn så att den går.;):cool:
 
Kanske lite smörja i lagren också.

Protte
 
Conqvist skrev:
Ytterligare ett alternativ kanske kan vara att mäta strömmen över fläktmotorn? Men det är säkerligen förenat med kopplande i apparaten.
Fläktvakten är säkrare. OM det skulle varit en remdriven fläkt och remmen gått av skulle motorn fortfarande dra ström (dock något lägre ström), men inget tryck skulle erhållas.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.