Jag hade nog satsat på något sånt här.

Arkitektonisk ritning av en våningsplan med glasväggar mot havet, sovrum på halv övervåning, integrerat garage och master bedroom med havsutsikt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ritning över två våningsplan i ett hus med glasvägg mot havet, sovrum, badrum och öppet sällskapsutrymme.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Fett med glas mot havet och kvällssolen, en del av det öppningsbart så att man kan gifta ihop inne och ute, hög takhöjd i sällskapsdelen, en halv övervåning med sovrum. Garaget inbyggd i huset så att det kan dubblera som grovingång och extra förvaring av ytterkläder. Garaget blir då också ombyggnadsbart till ett extra sovrum om det behovet skulle uppstå. Master bedroom på bottenplan med total glasning mot havet så att man kan vakna upp med morgonsolen och havsutsikt. Och ordentligt med långa gardiner så att man kan mörklägga/hindra insyn om man vill. Huset hexagonformat i sydlig riktning så att man tydligt ser att det vänder sig mot havet som ett skepp. Kör man en välvd form på taket och cederfasad blir det säkert apsnyggt också.

Över bilden är alltså markplan, undre bilden vån 2.
 
Redigerat:
Lägg upp tomtkarta med höjdangivelser samt bilder om ni har. Har ni anlitat arkitekt och skickat in bygglovsansökan redan eller bara planeringsstadiet? Samt, vad ligger budget på för själva husbygget?
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
Hej Jonatan79

Här kommer tomtkarta Tomtkarta som visar planerat förråd i nordvästra hörnet och nivåerna relaterade till carportens tak.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Förråd planerat i nordvästra tomthörnan (grannar ok med att bygga nära tomtgränser). Tomten kommer att anläggas i några nivåer, varav en i höjd med taket på carporten så att denna byggnad inte skymmer utsikten :)

Tyvärr kan huset inte flyttas åt söder då grannarna bakom hade överklagat, det var en relativt lång förhandlingsprocess med dem. Vi har alltså bygglov och står verkligen i startgroparna, sprängning sker just nu. Så det är mest den invändiga planlösningen som det är lite oro över. Man vill ju inte bygga "drömhuset" och inse efteråt att det inte alls blev bra... Budget för själva husbygget (inkl. dubbelcarport) 4 milj.
 
Hej Pelpet, håller med om havsutsikt :) Det blir carport med plats för 2 bilar, samt ett förråd lite närmare huset, se tomtkarta nedan. Tack för förslag på planlösning!
 
harry73
Utsikten är otrolig viktig för ett hus och havsutsikt är en av de bättre man kan få. Hade havsutsikt på jobbet och man tröttnar aldrig.
Havet ger mig en energi som inte kan jämföras med något annat.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vart ställer ni skötbord?
Vart hänger ni tvätt?
Vart ställer ni stövlar/vinterkläder?
Vart förvarar ni julpynt, tennisracket, sovsäckar osv?
Vart har ni förvaring/handdukstork i badrummen?

Jag tycker ni saknar fönster i stora sovrummet?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.